Ικανοποίηση και αποδοχή

0

Την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, αντικατοπτρίζει η εκλογή του βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μία θέση όπου ο ξανθιώτης βουλευτής θα επενδύσει τις ικανότητες και τις ιδέες του αλλά και την εμπειρία του μέσα από την οργανωτική του δράση στο τοπικό ΠΑΣΟΚ.

Οι γραμματείς των κομμάτων των Νομαρχιακών Επιτροπών νομού Ξάνθης κλήθηκαν από το «Ε» να σχολιάσουν την εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τι σηματοδοτεί για την Ξάνθη, αλλά και τι σημαίνει η ανάληψη των σχετικών καθηκόντων από τον Σωκράτη Ξυνίδη. Η αίσθηση όλων είναι ότι πρόκειται για μια τιμητική θέση για την περιοχή αφού η εκλογή ξανθιωτών συνάδει προς την προώθηση και προβολή των τοπικών ζητημάτων.

 

 

Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, Αχιλλέας Τσαρτσάρας: «Περηφάνια και τιμή. Σηματοδοτεί το άνοιγμα του κόμματος και σε στελέχη της περιφέρειας. Αποδεικνύει ότι όσα έλεγε ο Παπανδρέου τα εννοεί. Και προσωπικά διαπιστώνω ότι βλέπει τη Θράκη με άλλο μάτι στοχεύοντας στην αναπτυξιακή της πορεία.

Η θέση του γραμματέα είναι σημαντική και κρίσιμη και για την  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού σε επίπεδο ιδεών και προτάσεων κόμμα και κυβέρνηση αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία: αν το κόμμα δε λειτουργεί σωστά δε θα ‘ναι σωστή και η κυβέρνηση. Το κόμμα είναι φορέας προτάσεων και κριτής προς την κυβέρνηση και αυτά τα στοιχεία τα έχει ο Σωκράτης Ξυνίδης»

 

 

Γραμματέας Ν.Ο.Δ.Ε. Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης: «Είναι τιμή για το νομό να αναδεικνύονται πολιτικοί άνδρες από την Ξάνθη και οπωσδήποτε είναι θετικό να εκλέγεται και αναλαμβάνει μια τέτοια θέση όποιος εκπροσωπεί το νομό σε πανελλαδικό επίπεδο, ανεξάρτηα από κομματικό προσανατολισμό. Εύχομαι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο Σωκράτη Ξυνίδη»

 

 

Στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής ΚΚΕ Ξάνθης, Δημήτρης Φωτιάδης: «Συγχαρητήρια στο Σωκράτη Ξυνίδη, ωστόσο σημασία έχει η πολιτική που θα εφαρμοστεί καθώς υπάρχουν προβλήματα που ο κόσμος τα νιώθει και δε χωρούν αναβολή»

 

 

Γραμματέας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καλιαμπάκας: «Η ανάληψη τέτοιου αξιώματος συμπατριώτη είναι προς θετική κατεύθυνση, αλλά ιδιαιτέρως η εκλογή του Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος έχει κρατήσει καλή στάση σε διάφορα ζητήματα και είχε μία πολύ καλή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και πρωταγωνίστησε, ενώ το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ δεν υιοθέτησε αυτή τη δυναμική στάση. Ρόλο, βέβαια, παίζουν και οι κεντρικές πολιτικές αποφάσεις, ωστόσο και η επιλογή των προσώπων είναι σημαντική»

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πρόθεσή μας να εξορθολογιστεί το υπάρχον καθεστώς»

Στην προσπάθειά `…