Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η πολιτική μέσα από την γελοιογραφία

Η πολιτική μέσα από την γελοιογραφία

0

Δίνοντας έμφαση τόσο στο περιεχόμενο της έκθεσης που εγκαινίασε, όσο και στη σχέση του με την πόλη και τον τόπο μας γενικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Δημήτριος Γ. Σιούφας, άνοιξε και επίσημα τις πύλες της έκθεσης «Η γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27».
Η επίσημη τελετή των εγκαινίων έγινε το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2009, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, την γνωστή Καπναποθήκη «Π», σε μία εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν άπαντες: οι βουλευτές του νομού Αλέξανδρος Κοντός και Παναγιώτης Σγουρίδης, ο γενικός γραμματέας περιφέρειας Α. Μ. και Θ., κ. Δημήτριος Σταμάτης, ο νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης, δήμαρχοι, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, ο Μουφτής Ξάνθης, κ. Σινίκογλου, κομματικά στελέχη και φυσικά πολλοί εκπρόσωποι του Τύπου.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι δύο από τους τρεις βουλευτές του νομού, οι κύριοι Α. Κοντός, από τη Νέα Δημοκρατία και Π. Σγουρίδης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και οι δύο αναφέρθηκαν στο έργο του κ. Σιούφα γενικότερα αλλά και στην προσπάθειά του να «ανοίξει» την Βουλή, σαν θεσμό, στο ευρύ κοινό, ειδικότερα, στα πλαίσια της οποίας προσπάθειας ενέταξαν και την διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης στην πόλη μας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, αφού ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές, αναφέρθηκε σε όλους τους παριστάμενους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απούσα κ. Βιργινία Τσουδερού. Δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί επίσης στην ιδιαίτερη αγάπη την οποία ο ίδιος τρέφει για τον τόπο μας και την Θράκη γενικότερα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πιο συχνά επισκέπτομαι την Θράκη, παρά την εκλογική μου περιφέρεια». Αναφορικά με την έκθεση την οποία εγκαινίασε ο κ. Σιούφας τόνισε ότι «εκτός από τη δημοσιογραφική κριτική, θα πρέπει να δεχόμαστε και αυτή των γελοιογράφων. Γιατί μπορεί για τους δημοσιογράφους μία εικόνα να ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, μία γελοιογραφία όμως ισοδυναμεί με χιλιάδες λέξεις». Τόνισε επίσης ότι μέσα από το καλλιτεχνικό τους έργο οι γελοιογράφοι περνούν σαφέστατα πολιτικά μηνύματα, κάτι που κάνει το έργο τους ακόμη πιο σημαντικό και αξιοπρόσεκτο. Προέτρεψε τέλος τους φορείς και τους παράγοντες της πόλης και του νομού μας ν’ αξιοποιήσουν την παρουσία της έκθεσης στο νομό μας, φέρνοντας τόσο τη νέα γενιά, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους σπουδαστές, αλλά και όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες μας, σε επαφή με τα έργα των δημιουργών που εκτίθενται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο κ. Σιούφας έγινε αποδέκτης τιμητικών και αναμνηστικών δώρων, τόσο από το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γεώργιο Παυλίδη, όσο και από τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, ενώ στη συνέχεια οι επίσημοι περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…