Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η ‘παιδοκαρναβαλούπολη’ προστίθεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Η ‘παιδοκαρναβαλούπολη’ προστίθεται στις αποκριάτικες εκδηλώσεις

0

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποίησε η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ξάνθης, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύσκεψη στο δημοτικό αμφιθέατρο με θέμα την παιδική καρναβαλική παρέλαση που ναι μεν διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά, αλλά φιλοδοξεί να γίνει θεσμός.

Το καρναβάλι ανήκει στα παιδιά

Με στόχο τη μεγαλύτερη οργανωμένη συμμετοχή των παιδιών στις εκδηλώσεις των Αποκριών, μιας και το καρναβάλι κατά βάση σ’ αυτά ανήκει, η ΔΕΑΞ σχεδίασε τη διεξαγωγή παιδικής καρναβαλικής παρέλασης την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, αφού τα παιδιά δεν έχουν σχολείο αυτή τη μέρα.

Στην ‘παιδοκαρναβαλούπολη’ δυνατότητα να συμμετέχουν έχουν όλοι οι μαθητές της 4ης, 5ης και 6ης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων του νομού Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Χρυσούπολης και ο αριθμός των μικρών καρναβαλιστών μπορεί να ανέλθει στις 4.000 με 5.000.

Τους μαθητές κάθε σχολείου θα συνοδεύουν μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του σχολείου, ενώ η επιτήρηση των παιδιών θα ανήκει αποκλειστικά σ’ αυτούς.

Μέχρι στιγμής έχουν προετοιμαστεί περίπου 10 διαφορετικά είδη αποκριάτικων κοστουμιών, ενώ το θέμα ολόκληρης της παρέλασης θα είναι ‘ζώα του δάσους’. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να διατεθούν στην παιδική παρέλαση ένα με δύο άρματα.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την πλατεία Ελευθερίας και θα ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία, που όλοι ευελπιστούν να έχει ολοκληρωθεί έως τότε. Για μετά το πέρας της παρέλασης προγραμματίζεται μεγάλο παιδικό πάρτυ με ζογκλέρ, καλλιτέχνες και ψυχαγωγούς.

Ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ, κ. Μανόλης Φανουράκης κάλεσε τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων να ενημερώσουν τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τα παιδιά και να δηλώσουν συμμετοχή. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η βοήθεια και οι προτάσεις των εμπλεκομένων είναι καθοριστικής σημασίας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τα οργανωτικά θα λυθούν μετά τον καθορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων

Όσοι διευθυντές σχολείων που παραβρέθηκαν –ομολογουμένως πολλοί ήταν αυτοί που δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα λόγω υποχρεώσεων ή άλλων κωλυμάτων- εξέφρασαν επιφυλακτικότητα σχετικά με το θέμα της ευθύνης για τα παιδιά και τη δυνατότητα επιτήρησης. Ο κ. Φανουράκης υπογράμμισε ότι η διοργάνωση της παιδικής παρέλασης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη συνεργασία των δασκάλων και των γονέων και κηδεμόνων και ενημέρωσε ότι δυνατότητα να συμμετέχουν στην παρέλαση έχουν και οι τελευταίου, ώστε να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους.

Ακόμη ερωτήσεις εκφράστηκαν σχετικά με τη μεταφορά των παιδιών από τα χωριά, την πληροφόρηση μαθητών και γονέων και τους τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί η ασφάλεια των παιδιών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρέλαση. Ο πρόεδρος της ΔΕΑΞ απάντησε ότι όλα είναι υπό συζήτηση, αλλά το βασικό παραμένει ο αριθμός των σχολείων και των παιδιών που θα συμμετέχουν, ώστε να γίνει η ανάλογη οργάνωση.

 

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahοo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς πρόβλεψη για Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος το Γ.Ν.Ξ.

Με την αφορμή της &#…