Η νέα γρίπη δε μας…γυρεύει

0

Κι ενώ σχολεία κλείνουν στην Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας για προληπτικούς λόγους και η νέα γρίπη έχει ήδη χτυπήσει την πόρτα στους άλλους δύο νομούς της Θράκης με κρούσματα σε μαθητές, η Ξάνθη φαίνεται καλά οχυρωμένη και γι’ αυτό επικρατεί ένα κλίμα ασφάλειας και έλλειψης ανησυχίας.

Αν και μετράμε σχεδόν δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην πόλη μας αλλά και στη γύρω περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες από την υπεύθυνη του γραφείου της Πρωτοβάθμιας κ. Στυλιανίδου και από τον υπεύθυνο του γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πυλαρινό, δεν υπάρχει κανένα διαπιστωμένο κρούσμα της νέας γρίπης. Τα μέτρα που προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου στα σχολεία τηρούνται κανονικά και δεν αναφέρονται ελλείψεις ή δυσλειτουργίες.

Κανένα ύποπτο περιστατικό και στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, όπως παρόμοιες είναι και οι διαβεβαιώσεις των παθολόγων της Ξάνθης ότι δεν εμφανίστηκε κανένα κρούσμα στα ιατρεία τους.

Ωστόσο, δεν χωρεί εφησυχασμός καθώς κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση αν και όταν διαπιστωθεί το πρώτο κρούσμα, μιας και η έλλειψη ενημέρωσης και μέτρων πρόληψης μπορεί να ξεκινήσει ένα ντόμινο που να ισοπεδώσει τις σημερινές συνθήκες ασφάλειας.

Πάντως, και με την απουσία της νέας γρίπης, οι κοινές μορφές γρίπης ταλαιπωρούν αρκετούς συμπολίτες μας και εντείνουν τα κρούσματα ως απόρροια της πτώσης της θερμοκρασίας.

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …