Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η Ξάνθη χορεύει στο ρυθμό του Καρναβαλιού της!

Η Ξάνθη χορεύει στο ρυθμό του Καρναβαλιού της!

0

Ιδιαίτερα φαντασμαγορική ήταν η επίσημη έναρξη των 44ων Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών 2009, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 19.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας από τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, παρουσία πολυπληθούς κοινού και των τοπικών αρχών: του γ. γραμματέα της περιφέρειας, κ. Σταμάτη, του νομάρχη κ. Παυλίδη, του τούρκου πρόξενου και του γ. γραμματέα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, του προέδρου της ΔΕΑΞ κ. Φανουράκη και πλήθος αντιδημάρχων και αντινομαρχών!
Φαντασμαγορική έναρξη
Στην εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία το γαλλικό συγκρότημα Les Farfadais μάγεψε κυριολεκτικά το κοινό με τις μοναδικές εναέριες και ακροβατικές τους δυνατότητες! Δημιουργώντας «θέατρο δρόμου» και ακροβατώντας ανάμεσα στο cirque nouveau και ενός φανταστικού – μυθολογικού σύμπαντος ζωντάνεψαν μύθους δίνοντάς τους πραγματική διάσταση.
Ο δήμαρχος Ξάνθης στην ομιλία του απηύθυνε ένα θερμό καλωσόρισμα στους επισκέπτες και αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για φέτος να «ντύσουν» τις 44ες Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2009: « Η Ξανθιώτικη Καρναβαλική παράδοση συνεχίζεται από γενιά σε γενιά…Το Καρναβάλι της Πόλης μας έγινε ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς της Ελλάδας και η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας… Οι Αρχές, οι πολιτιστικοί σύλλογοι, μικροί και μεγάλοι, ένα ολόκληρο χρόνο δουλεύουν με μεράκι για να συνεχίσουν την παράδοση, τη λαογραφία και τον πολιτισμό του καρναβαλιού, που γεννήθηκε στα πρανή του όρους της Ροδόπης από το Διόνυσο… Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές θα σας γοητεύσουν, μέσα από θεατρικά δρώμενα, παρελάσεις, παραδοσιακούς χορούς, εκθέσεις από φημισμένους καλλιτέχνες και θα ανακαλέσουν μνήμες άλλων εποχών μέσα από την αξιοζήλευτη λαογραφική ιστορία του Νομού μας…».
Η εκδήλωση έκλεισε με τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Ξανθιώτικο ουρανό στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ξάνθη …χορεύει στο ρυθμό του Καρναβαλιού της!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …