Γιόρτασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις

0

Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου  στην Ξάνθη η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο στρατόπεδο ‘Αποστολίδη’, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης, κ. Παντελεήμονος, τελέστηκε δοξολογία προς τιμήν της εορτής του Ελληνικού Στρατού, αλλά και της Θεομητορικής εορτής των Εισοδίων της Παναγίας.

Τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, κ. Σ. Ξιφαρά,, τους αξιωματικούς, τους οπλίτες και το εν γένει σώμα του Ελληνικού Στρατού στην Ξάνθη τίμησε με την παρουσία της η πολιτική ηγεσία του τόπου, ο νομάρχης Ξάνθης, κ. Γ. Παυλίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μ. Στυλιανίδης και ο αντιδήμαρχος κ. Φωτιάδης, ο δήμαρχος Βιστονίδας, κ. Ζλάτκος, η πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου κ. Δημούδη, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο αντιστράτηγος Δ. Φωτιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Σήμερα νιώθουμε περηφάνια που δεν εκφράζεται με λόγια. Μας το μετέφεραν οι γονείς και οι πρόγονοί μας που το έζησαν. Και γι’ αυτό γιορτάζουμε και τιμάμε τον Ελληνικό Στρατό. Σήμερα γιορτάζουν όλοι, οπλίτες, απόστρατοι, αξιωματικοί», και συμπλήρωσε: «τα λεφτά για τον Ελληνικό Στρατό δεν επεμβαίνουν στο υστέρημα του ελληνικού λαού, αλλά αποτελούν επένδυση για την ασφάλειά του, ενώ αντίθετα οι μερσεντές και τα golden boys έχουν πλήξει τα αποθεματικά του».

Τις δικές του ευχές εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ. Παντελεήμων που απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και τα παιδιά του ΕΣ δήλωσε: «αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά σας στο λαό και να συνεχίσετε την αποστολή σας με γνώμονα το λαό και την πατρίδα».

Και οι πολιτικοί άρχοντες ευχήθηκαν στους εκπροσώπους της στρατιωτικής ηγεσίας επισημαίνοντας ότι η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ημέρα εορτασμού ολόκληρου του Ελληνικού Στρατού, μέχρι τον τελευταίο οπλίτη. Η τελετή ολοκληρώθηκε, όπως είθισται, με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο που βρίσκεται στο στρατόπεδο ‘Αποστολίδη’, παρουσία της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, μερίδας οπλιτών και συνοδεία της μπάντας του Δ. Σώματος Στρατού.

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κυριάρχησε η κρίση στην Δικαιοσύνη και την κοινωνία

Με μεγάλη επισημa…