Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Φώτα πολιτισμού από το παλιό Ταχυδρομείο

Φώτα πολιτισμού από το παλιό Ταχυδρομείο

0

Σε κλίμα ευχάριστο και συγκυρία άκρως πολιτιστική, μεσούσης της εορταστικής περιόδου των Γιορτών παλιάς Πόλης, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας το πλήρως ανακατασκευασμένο κτίριο της οδού Βενιζέλου, το οποίο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης παραχωρήθηκε προς χρήση στο Λύκειο Ελληνίδων.

Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στην ομιλία του την ημέρα των εγκαινίων, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το άρτιο αποτέλεσμα της ανακατασκευής του κτιρίου και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για την αξιοποίησή του, έδειξε εμπιστοσύνη στο Λύκειο των Ελληνίδων τονίζοντας ότι η με αυτό τον τρόπο αξιοποίηση του κτιρίου συμβάλλει  στην ανάδειξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Ξάνθης. Ιδιαίτερο βάρος απόθεσε στην ανεκτίμητη προσφορά του Λυκείου Ελληνίδων τόσο για τη διάσωση της πολιτιστικής μας παράδοσης όσο και για τη διάδοσή της εντός και εκτός συνόρων. Μάλιστα, τόνισε ότι η συμβολή του Λυκείου είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο: διότι συμβάλλει με την  παρουσία και τις δράσεις του στη γνωριμία και την προσέγγιση των νέων με τη ζωή των προγόνων και τις παραδόσεις τους.

Με τη σειρά της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Πέπη Στάντσιου ευχαρίστησε θερμά το δήμαρχο  Ξάνθης, αλλά και όλους όσους με υπομονή και μεράκι συνέδραμαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου έτσι ώστε τα μέλη του Λυκείου αλλά και όλοι οι ξανθιώτες να χαίρονται το όμορφο αυτό αποτέλεσμα. Η κ. Στάντσιου εξέφρασε την πρόθεση να αποτελέσει το νέο κτίριο όχι μόνο στέγη για τις δραστηριότητες του Λυκείου, αλλά και φάρο πολιτισμού, ένα σημείο αναφοράς της Ξάνθης το οποίο θα δίνει ώθηση και θα πρωτοστατεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων έκλεισε την ομιλία της με την υπόσχεση να δώσει ο σύλλογος ένα  ακόμη πιο δυναμικό παρόν στα τοπικά πολιτιστικά τεκταινόμενα μιας και ο νέος χώρος, ευρύχωρος και λειτουργικός, επιτρέπει νέες πρωτοβουλίες και συμμετοχή σε περισσότερες δραστηριότητες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, οι βουλευτές Αλέξανδρος Κοντός και Παναγιώτης Σγουρίδης, ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, πολλοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι καθώς και πολλοί ξανθιώτες που θέλησαν να θαυμάσουν από κοντά την ανακαίνιση του κτιρίου.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτίριο φυλλομετρά την ιστορία του τόπου μας, μιας και κατά τη διάρκεια της εκατοντάχρονης ζωής του φιλοξένησε κατά καιρούς τη δημοτική πινακοθήκη, την παλιά Νομαρχία, τη δημοτική βιβλιοθήκη, το παλιό ταχυδρομείο καθώς και τις παλαιότερες δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογικός πυρετός στο κέντρο της Πόλης

Σε εκλογικό πυρε`…