Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Φωνή ΟΕΒΕΕ βοώντος…όμως ο κ. Ζλάτκος κωφεύει!

Φωνή ΟΕΒΕΕ βοώντος…όμως ο κ. Ζλάτκος κωφεύει!

0

Σε ρόλο… αλεξικέραυνου ο Δήμαρχος Βιστονίδας κ. Νίκος Ζλάτκος καθώς με τη επιλογή του να δώσει την προέγκριση για τη δημιουργία πολυκαταστήματος της εταιρείας «Carrefour Μαρινόπουλος», συγκεντρώνει όλους …τους κεραυνούς των αντιδράσεων τόσο  εκ των έσω (τα πυρά της αντιπολίτευσης στο δήμο του) όσο και έξω από τους εκπροσώπους φορέων, όπως του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Μωραϊτη και του προέδρου της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου. Την ίδια στιγμή που ο κ. Ζλάτκος αμυνόμενος διατείνεται ότι «έπραξε τα νόμιμα» αφού ο φάκελος ήταν εντάξει (σχετικές δηλώσεις του στο «Ε») και δεν δίνει σαφείς εξηγήσεις πως από το πολυκατάστημα φτάσαμε να μιλάμε για εμπορικό κέντρο 17.000 τ.μ. και αν ήταν γνώστης του θέματος, η αντιπολίτευση καταθέτει έγγραφο αίτημα για να μπει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να γίνει μια διαβούλευση για το θέμα που ξεπερνά τα όρια του δήμου Βιστονίδας και αφορά και την Ξάνθη.

Φωνή ΟΕΒΕΕ βοώντος…όμως ο κ. Ζλάτκος κωφεύει!  

Επιπρόσθετα η ΟΕΒΕΕ Ξάνθης δημοσιοποιεί  έγγραφό της προς το δήμαρχο Βιστονίδας με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2008 (μετά την προέγκριση )  στο οποίο του ζητούν συνάντηση για να εκθέσει τις θέσεις της μιας και δεν τις ζήτησε κατά τη συνεδρίαση της Δημαρχιακής. Όμως, όπως πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΕ κ. Τσιακίρογλου αυτή η συνάντηση δεν έγινε ποτέ καθώς ο κ. Ζλάτκος ούτε καν μπήκε στον κόπο ν’ απαντήσει! Τώρα που ανακινήθηκε το θέμα η ΟΕΒΕΕ Ξάνθης στέλνει δεύτερη επιστολή προς τον κ. Ζλάτκο με (ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2009). Σ’ αυτή την επιστολή τον ενημερώνουν ότι δεν θα κάτσουν με χέρια σταυρωμένα αλλά θα κινητοποιηθούν για να υπερασπίσουν την οικονομία του τόπου μας που βασίζεται στη μικρομεσαία επιχείρηση η οποία απειλείται άμεσα από τέτοιου είδους αποφάσεις και επιλογές. Παραθέτουμε τις δύο επιστολές της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κατά χρονική σειρά.

 

 

Ξάνθη 27 Νοεμβρίου 2008

Προς τον κ. Δήμαρχο Βιστονίδα Γενησέα 

 

Κύριε Δήμαρχε,

Στην τελευταία συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου σας, ένα εκ των θεμάτων συζήτησης ήταν η ίδρυση πολυκαταστήματος στην περιοχή του Δήμου σας και συγκεκριμένα σε χώρο νοτίως του αεροδρομίου του Ν. Ζυγού Ξάνθης.

Γνωρίζετε, ότι τον τελευταίο καιρό αναφορές επισήμων οργάνων και προσώπων τονίζουν τον σπουδαίο ρόλο και τη τεράστια αξία της μικρομεσαίας επιχείρησης στο οικονομικό «γίγνεσθαι» της κάθε περιφέρειας.

Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η «Ραχοκοκαλιά» της Εθνικής Οικονομίας και εδώ και σε όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει στο σύνολό του τον κοινωνικό ιστό κάθε τόπου.

Ύστερα από αυτήν την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, που στις δύσκολες μέρες που περνούν οι κοινωνίες νομίζουμε πως οφείλατε πριν πάρετε οποιαδήποτε σχετική απόφαση ίδρυσης του εν λόγω καταστήματος να ακούσετε τις θέσεις των κοινωνικών ετέρων του Ν. Ξάνθης και πρωτίστης της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Ξάνθης.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παράλειψή σας αυτή δεν ήταν εσκεμμένη.

Όμως ζητούμε μια συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να εκθέσουμε τις απόψεις – θέσεις μας.

 

Ξάνθη 19 Οκτωβρίου 2009

Προς τον κ. Δήμαρχο Βιστονίδας Γενησέα

 

Θέμα: Εμπορικό κέντρο, χτύπημα στις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις Ν. Ξάνθης.

 

Κύριε  Δήμαρχε,

Έχει γίνει γνωστό σε όλους ότι επίκειται η εγκατάσταση και λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου Flamingo Retail Park  στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στα νότια του αεροδρομίου του Ν. Ζυγού, δηλαδή στις πολύ κοντινές παρυφές της πόλης της Ξάνθης.

Με αυτή την απόφαση, σαν Δημοτική αρχή, τηρείται ασφαλώς τη νομοθεσία «περί δυνατότητας λειτουργίας Εμπορικών Πάρκων» σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων όπως είναι ο Δήμος Βιστονίδας και κατά συνέπειαα τυπικά τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Δεν τηρήθηκε όμως καθόλου το ουσιαστικό στοιχείο της  υπόθεσης αυτής, που είναι ότι το εμπορικό αυτό πάρκο είναι σχεδόν στις νότιες γειτονιές της πόλης μας με ότι αυτό συνεπάγεται για τα καταστήματα και την αγορά της Ξάνθης και ευρύτερα στον Επαγγελματικό – Βιοτεχνικό και Εμπορικό κόσμο μας και μάλιστα μέσα σ’  αυτή την παγκόσμια κρίση.

Θεωρούμε ότι η ίδρυση ενός τόσο μεγάλου εμπορικού πάρκου θα έπρεπε να συνοδεύεται από  μελέτη των επιπτώσεων που θα επιφέρει στο οικονομικό  περιβάλλον του Νομού της Ξάνθης. Θεωρούμε ότι  θα πλήξει άμεσα και ουσιαστικά όλους τους Ε.Β.Ε. και  αποτελεί προφανώς ατόπημα και αστοχία της Δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου σας, για την οικονομική ανάπτυξη όχι μόνον της πόλης της Ξάνθης, αλλά και ολόκληρου του νομού, όσο αφορά τις Μ.Μ.Ε. που κατά κοινή ομολογία είναι η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ της Εθνικής οικονομίας.

Γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό ένας πολυχώρος προσπάθησε να εγκατασταθεί στην περιοχή της Λεύκης – μιας περιοχής με απόσταση ίσης από την πόλη της Ξάνθης σε σχέση με την απόσταση του επικείμενου πάρκου στο Δήμο σας – αίτημα το οποίο απερρίφθη και πολύ σωστά από το Νομαρχιακό συμβούλιο της Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης  τότε σύσσωμος δήλωσε «αδιαφορία» στο θέμα της Λεύκης ενώ ο Δήμος ο δικός σας, που έπρεπε χωρίς συζήτηση να απορρίψει το αίτημα εγκατάστασης του σχετικού πολυχώρου για τους ίδιους και ισχυρότερους λόγους  ευθυγραμμιζόμενος με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα της Λεύκης, έσπευσε και εγκρίνει τη δημιουργία πολυχώρου, εκμεταλλευόμενοι τυπικά τη σχετική Νομική διευκόλυνση χωρίς να σκεφθείτε το ουσιαστικό και αδήριτο στοιχείο της αποδυνάμωσης της τοπικής αγοράς της Ξάνθης και του Νομού.

Σήμερα έχουν σχεδόν ακυρωθεί όλες οι θέσεις στάθμευσης των Ι.Χ. όπου το κυκλοφοριακό πρόβλημα έχει αυξηθεί στο έπακρο και οι καταναλωτές μας απωθούνται και αποθαρρύνονται να κατέβουν στην αγορά μας όπου έγιναν και γίνονται λαθεμένες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης μας με αντίκτυπο την πτώση τζίρου των καταστημάτων μας, έρχεστε κι εσείς σήμερα να δώσετε τη χαριστική βολή εν μέσω Διεθνούς οικονομικής κρίσης στον ήδη προβληματικό και συνεχώς μειωμένο τζίρο της αγορά μας.

Σήμερα κ. Δήμαρχε, εφόσον δεν έχουμε στο πλευρό μας – όπως θα έπρεπε – τ&#953

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…