Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 ‘Εθνικό’ ενδιαφέρον για το επιχειρείν της περιοχής μας

‘Εθνικό’ ενδιαφέρον για το επιχειρείν της περιοχής μας

0

Νέος χώρος πιστοδοτήσεων της ΕΤΕ και όχι κατάστημα συναλλαγών

Από τον περασμένο μήνα (5/10), στη συμβολή των οδών Σάρδεων και Μεσολογγίου βρίσκεται ο χώρος της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί ως υποδιεύθυνση του κέντρου πιστοδοτήσεων Α2 που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τις επιχειρήσεις όλης της Θράκης και της Καβάλας. Πρόκειται για κεντρική υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας με αρμοδιότητα την πιστοδοτική εξυπηρέτηση επιχειρήσεων των νομών Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, που ο κύκλος εργασιών τους κυμαίνεται ανάμεσα στα 2,5 έως 50 εκατομμύρια ευρώ. Αφορά, λοιπόν, σε πιστοδοτήσεις μεσαίων επιχειρήσεων και δεν αποτελεί κατάστημα που πραγματοποιεί συναλλαγές με το κοινό. Συνεργάζεται μεν με το προσωπικό και τα στελέχη όλων των καταστημάτων της περιοχής, ωστόσο για την άμεση εξυπηρέτηση του κοινού διαθέτει μόνο ΑΤΜ στην είσοδο του καταστήματος, απ’ όπου οι καταθέτες μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους.

 

Πρωτοβουλία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων της ακριτικής μας περιοχής

Η πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβε η Εθνική Τράπεζα γνωστοποιήθηκε από το καλοκαίρι και υλοποιήθηκε στα πλαίσια την πρόθεσης της Διοίκησης για αποκέντρωση έτσι ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα με ευελιξία και ταχύτητα η πιστοδοτούμενη πελατεία της περιοχής μας. Όπως μας εξήγησε ο επικεφαλής της υποδιεύθυνσης Ξάνθης κ. Ανδρέας Πίγκος, που μας ενημέρωσε και σχετικά με τη λειτουργία και την αποστολή του νέου χώρου της Εθνικής Τράπεζας, «αρμοδιότητά μας είναι η επεξεργασία αιτημάτων και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων της Θράκης και της Καβάλας. Επειδή η δουλειά μας περιλαμβάνει συνεχείς επισκέψεις και συνεργασία με τους πελάτες, η Διοίκηση έκρινε ότι έπρεπε να δημιουργηθεί μία υποδιεύθυνση που θα βρίσκεται κοντά τους. Η μείωση των αποστάσεων μας εξασφαλίζει στενότερη, ταχύτερη και καλύτερη παρακολούθηση των υποθέσεων των πιστοδοτούμενων επιχειρήσεων της περιοχής. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε και να έχουμε καλύτερη επικοινωνία με τον πελάτη αλλά και αρτιότερη συνεργασία σχετικά με τις υποθέσεις του που αφορούν στην Εθνική Τράπεζα».

Η πολιτική της Διοίκησης της ΕΤΕ για αποκέντρωση ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια με τη δημιουργία σταδιακά της υποδιεύθυνσης Λάρισας και αυτή του Ηρακλείου –παράλληλα με τα κέντρα πιστοδοτήσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- και κρίθηκε ότι σε αυτή τη χρονική στιγμή απαραίτητη ήταν η λειτουργία ανάλογης υποδιεύθυνσης στην ακριτική μας περιοχή.

 

Η νέα υποδιεύθυνση στην Ξάνθη

Ο χώρος της νέα υποδιεύθυνσης που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σάρδεων έχει στελεχωθεί με 7 άτομα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξειδικευμένα και εκπαιδευμένα στο αντικείμενο. Η πρωτοβουλία της ΕΤΕ για καλύτερη στήριξη της περιοχής υλοποιήθηκε και άρχισε να λειτουργεί. Οι επαφές έχουν ξεκινήσει και πολύ σύντομα η πλήρης παροχή υπηρεσιών θα δείξει στην πράξη τις προθέσεις της Τράπεζας, εκτιμούν τα στελέχη της.

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Οδομαχία» για ένα δρόμο του 1930!

Πολλά παράδοξα π^…