Έστησαν στον τοίχο τον Μάντατζη

0

Μαραθώνια ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας στην οποία συμμετέχουν όλοι οι αιρετοί και ως όργανο αποτελεί την πολιτική και θρησκευτική της ηγεσία. Ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και τέλειωσε μετά τα μεσάνυχτα. Στη συνεδρίαση ήταν άπαντες παρόντες και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα «βαρύ» για τον κ. Μάντατζη, ο οποίος δέχτηκε ανελέητη επίθεση ιδιαίτερα από τον ψευμουφτή Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερίφ.
«Αν είστε ανίκανοι να υποστηρίξετε τον τουρκισμό της μειονότητας να φύγετε…»!
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον κ. Μάντατζη να υποβάλλει την παραίτηση του από πρόεδρος της Συμβουλευτικής ζητώντας άμεσα εκλογές σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει ανάμεσα στην κομματική του ιδιότητα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ως πρόεδρος της Συμβουλευτικής. Για τούτο μετέφερε το τελεσίγραφο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου και δη ότι αν δεν παραιτηθεί άμεσα από πρόεδρος της Συμβουλευτικής θα διαγραφεί από το κόμμα. Αυτό εκλήφθηκε ως παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στα εσωτερικά της Συμβουλευτικής. Έξαλλος ο ψευδομουφτής κ. Σερίφ απευθυνόμενος στον κ. Μάντατζη και στον κ. Χατζηοσμάν φώναξε: «Δεν εξαρτιόμαστε από το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα καθορίσει το ΠΑΣΟΚ πότε θα κάνουμε εκλογές! Αν είστε ανίκανοι να υποστηρίξετε τον τουρκισμό της μειονότητας να φύγετε…»!
Οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων ήταν στο ίδιο μήκος κύματος και αυτό που έγινε ολοφάνερο ήταν ότι ο κ. Μάντατζη βρίσκεται πλέον επί ξηρού ακμής καθώς και με το κόμμα του έχει προβλήματα και έχασε την υποστήριξη της Συμβουλευτικής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών κύκλων αφ’ ενός κινδυνεύει να μην είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αφ’ ετέρου δε και αν ακόμη είναι να μην εκλεγεί καθώς έχασε την υποστήριξη της Συμβουλευτικής. Κάποιοι δε τον θεωρούν τελειωμένο και προαλείφονται για υποψήφιοι!
Η συνεδρίαση έκλεισε με την απόφαση να διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στις 27 Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι δεν θα είναι υποψήφιος ούτε ο κ. Χατζηοσμάν και το πιθανότερο είναι να εκλεγεί ένας από τους δύο ψευδομουφτήδες ενώ «παίζει» και το όνομα του κ. Φαϊκογλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…