Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Έργα ανάδειξης του οικισμού Δαφνώνα από τη Νομαρχία

Έργα ανάδειξης του οικισμού Δαφνώνα από τη Νομαρχία

0

Υπογράφηκε την 23η Οκτωβρίου 2009 από το Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γεώργιο Παυλίδη, η σύμβαση κατασκευής του έργου: «Διαμόρφωση του κόμβου και της εσωτερικής διέλευσης Δαφνώνα», προϋπολογισμού (με ΦΠΑ) διακοσίων ογδόντα πέντε χιλιάδων ευρώ (285.000€).

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών για την πλήρη ανάπλαση του κεντρικού άξονα του οικισμού με τη δημιουργία πεζοδρομίων και την ανάπλαση χώρων του οικισμού Δαφνώνα.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η νέα διαμόρφωση του δρόμου με φυσικούς κυβόλιθους, η διαμόρφωση νέων πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά από το δρόμο με διαφορετικό υλικό, η τοποθέτηση παραδοσιακών φωτιστικών στη μια πλευρά των πεζοδρομίων και στην πλατεία, η κατασκευή οικίσκου από λιθοδομή, με πέτρινη στέγη, η φύτευση δέντρων και η ανάπλαση της υπάρχουσας παιδικής χαράς και η μετατροπή της σε πλατεία – κήπο. Στη νέα πλατεία πρόκειται να πραγματοποιηθεί φύτευση δένδρων και χλοοτάπητα, ενώ θα κατασκευαστούν ένας πέτρινος χώρος σε κυκλική διατομή, βρύσες, ένας καταρράχτης-λίμνη και καθιστικοί πάγκοι από σκυρόδεμα.

Επίσης η εκ νέου κατασκευή του ανατολικού κόμβου, κυρίως για λόγους ασφάλειας.

Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και συγκεκριμένα από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (Κ.Α.Π) του 2009 της Νομαρχίας Ξάνθης.

Σχετικά ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: « Στην Ξάνθη, στον Νομό μας, γίνεται δουλειά. Η πολιτική παρουσία μας έχει νόημα όταν παράγονται αποτελέσματα για τους πολίτες. Ο Δαφνώνας θα έχει σε λίγο άλλη όψη. Συνεργαζόμαστε προς τούτο με τον Δήμο και με το Τοπικό Συμβούλιο».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΝΟΔΕ Ξάνθης σε ρήξη!

Μήπως κάτι «σάπιο &#…