Εντοπιότητα στις νέες προκηρύξεις

0

ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ από τον ΑΣΕΠ οι προκηρύξεις ΦΕΚ 662 09.12.2008 και ΦΕΚ 67316.12.2008 που αφορούν 7 προσλήψεις στο Δήμο Ξάνθης και 5 στον δήμο Μύκης αντίστοιχα. Όπως δημοσιεύτηκε κατ’ επανάληψη στο «Ε – Εργασία» της Τετάρτης οι 7 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το Δήμο Ξάνθης αφορούσαν τις παρακάτω ειδικότητες:
Δήμος Ξάνθης
ΠΕ Πολιτικού Μηχανικού… 1
ΠΕ Αρχιτέκτονα… 1
ΠΕ Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου Μηχανικού ..1
ΠΕ Περιβάλλοντος…. 1
ΤΕ Τοπογράφου…. 1
ΥΕ Φύλακα Κοιμητηρίου… 2
Δήμος Μύκης
ΠΕ Οικονομικού Λογιστικού… 1
ΠΕ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού…. 1
ΠΕ Τοπογράφου…. 1
ΔΕ Διοικητικού… 1
ΔΕ Οδηγού Αυτοκινήτων.. 1
Η εντοπιότητα
Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Προσωπικού και Μισθοδοσίας του Δήμου Ξάνθης το αιτιολογικό της ακύρωσης έγκειται στον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα και συμπεριλαμβάνει – μοριοδοτώντας με 150 μόρια – την εντοπιότητα.
Συνεπώς οι δημότες των δήμων που κάνουν τις προκηρύξεις θα έχουν ένα πριμ 150 μορίων. Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και η μείωση της ανεργίας
Έτσι το ΑΣΕΠ ακύρωσε όλες τις προκηρύξεις πανελλαδικά που προκηρύχθηκαν μετά την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή (20 Νοεμβρίου 2008).
Η διαδικασία
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επαναπροκήρυξη είναι η εξής: Αμέσως μετά τη δημοσίευση του νόμου θα κατατεθεί νέο αίτημα από τους Δήμους προς στο ΑΣΕΠ. Θα ακολουθήσει έλεγχος και κατόπιν δημοσίευση σε ΦΕΚ. Στη συνέχεια θα γίνει η προκήρυξη με δημοσίευση στον Τύπο.
Εκτιμάται ότι η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί σε 1,5 μήνα.
Αναφορικά με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν ταχυδρομικά αυτές επιστρέφονται με ενημερωτική επιστολή για την νέα ρύθμιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμος Ξάνθης πέραν αυτών των προκηρύξεων που προτίθεται να καταθέσει ΆΜΕΣΑ νέο αίτημα στον ΑΣΕΠ και για άλλες προσλήψεις προσωπικού.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…