Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ένταση στα δικαστήρια με Μ.Α.Τ. και διαδηλωτές

Ένταση στα δικαστήρια με Μ.Α.Τ. και διαδηλωτές

0

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, επικεφαλής των οποίων ήταν ο ίδιος ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της πόλης μας, κ. Γεώργιος Καϊπάκης, έγινε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2009, η προσαγωγή του 22χρονου φοιτητή που συνελήφθη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης 19 Μαΐου 2009, μετά από εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο νεαρός, για τον οποίο εικάζεται πως είναι μέλος αντιεξουσιαστικής ομάδας, συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, όταν μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητό του από άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), βρέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια, τέσσερις φιάλες βουτανίου, τριάντα δύο προσανάμματα τζακιού και ένα κομμάτι πανί.
Κατά την προσαγωγή του για ν’ απολογηθεί στον ανακριτή είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης δεκάδες φοιτητές και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι με σημαίες, πανό και συνθήματα διαδήλωσαν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον συλληφθέντα, υπό τα βλέμματα της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας, η οποία παρατάχθηκε μπροστά από τα Δικαστήρια για την αποφυγή επεισοδίων.
Αναφορικά, τέλος, με την τύχη του νεαρού φοιτητή, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε διάσταση απόψεων μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, με αποτέλεσμα η υπόθεσή του να παραπεμφθεί για να κριθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κάλεσμα για «ταξίδι στις θύμισες»

Κάλεσμα για «ταξί …