Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην Ξάνθη

Ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στην Ξάνθη

0

Την πρόθεση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης να εμπεδώσει ένα σαφές αίσθημα ασφάλειας στους συμπολίτες μας, τόσο με τις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλει όσο και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει προσπάθησε να επικοινωνήσει, μέσω των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, ταξίαρχος κ. Ανδρέας Κατσιμπέρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε εκπροσώπους των τελευταίων, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2009, στις 11:30 το πρωί, στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Στην συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης τρία ακόμη κορυφαία στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, κ. Γεώργιος Καϊπάκης (πρόσφατα τοποθετηθείς), ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, κ. Ιωάννης Ταχτσίδης, καθώς και ο υπασπιστής, κ. Νεκτάριος Ορφανίδης.
Την συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο ίδιος ο κ. Κατσιμπέρης, τονίζοντας την διάθεση για συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με την τοπική κοινωνία, καθώς και την διάθεση για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας μεταξύ των πολιτών της Ξάνθης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τελευταία, με την λήψη δύο μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση.
Το πρώτο αφορά την επανάκαμψη και στην πόλη μας του θεσμού των πεζών περιπολιών, το οποίο ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και ένα περίπου μήνα. Σύμφωνα με τον κ. Κατσιμπέρη «πεζές περιπολίες αστυνομικών γίνονται καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, καλύπτοντας όσο είναι δυνατό την περιοχή της πόλης της Ξάνθης».
Το δεύτερο μέτρο που εξαγγέλθηκε αφορά έναρξη περιπολιών με ένστολους αστυνομικούς – δικυκλιστές, οι οποίοι «ανά ζεύγη θα περιπολούν τους δρόμους της πόλης από τις 07:30’ το πρωί μέχρι τις 02:00’ ή τις 03:00’ τα ξημερώματα, ανάλογα με τις ανάγκες ή τα περιστατικά που θα προκύπτουν κάθε φορά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Κατσιμπέρης.
Οι παραπάνω ανακοινώσεις του αστυνομικού διευθυντή Ξάνθης έγιναν σαν απάντηση στην «βροχή» ερωτήσεων από τους εκπροσώπους του Τύπου αναφορικά με το κύμα μικρο – εγκληματικότητας που φαίνεται να βιώνουν οι ξανθιώτες τον τελευταίο καιρό, προκαλώντας τόσο τα συνεχή παράπονα των συμπολιτών μας όσο και τις επανειλημμένες αναφορές, τόσο του έντυπου, όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει ένταση των ελέγχων, τόσο στους δικυκλιστές (κράνος, νόμιμα έγγραφα) όσο και γενικότερα στους οδηγούς, αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την δύναμη και τις κενές οργανικές θέσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ο κ. Ορφανίδης ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή στην Α. Δ. Ξάνθης υπάρχουν 397 οργανικές θέσεις, από τις οποίες 80 είναι κενές, ανεβάζοντας το ποσοστό τους πλέον του 20% της συνολικής δύναμης της Διεύθυνσης», για να συμφωνήσει πάντως και ο κ. Κατσιμπέρης ότι «αυτή η κατάσταση επικρατεί στην συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας…». Ως «παράπλευρη απώλεια» για την ενίσχυση της Διεύθυνσης με προσωπικό θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί η μείωση του χρόνου εκπαίδευσης των δοκίμων αστυφυλάκων που βρίσκονται στις Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης, Κομοτηνής και Ορεστιάδας από δύο χρόνια σε ένα, δεδομένου ότι πλέον δεν μπορούν να βοηθήσουν στην αστυνόμευση της πόλης, έστω και επικουρικά, αφού τοποθετούνται, κατά το εξάμηνο της πρακτικής τους, σε περισσότερο «μάχιμες» μονάδες των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …