Ενημέρωση και ανακοινώσεις

0

Με κύριο θέμα συζήτηση για τον νόμο 2121/1993 για τα πνευματικά δικαιώματα που τελικά αναβλήθηκε εξαιτίας απουσίας του μέλους του Επιμελητηρίου κ. Μωραϊτη λόγω της παρουσίας του ως νομαρχιακού συμβούλου στο νομαρχιακό που πραγματοποιούνται την ίδια ώρα, η τακτική συνεδρίαση του Επιμελητηρίου της Τετάρτης 11 Μαρτίου περιορίστηκε σε μια ενημέρωση του προέδρου κ. Ανδρικόπουλου περί κάποιων θεμάτων που δεν δικαιολογούν τη σύγκλιση μιας συνεδρίασης. Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε από τον κ. Σιούτα που αναρωτήθηκε – όπως και πολλά άλλα μέλη – για ποιο λόγο έγινε η συνεδρίαση αφού όλη αυτή η ενημέρωση που έκανε ο κ. Ανδρικόπουλος θα μπορούσε να γίνει με μια απλή ανακοίνωση. Ο κ. Σιούτας έκανε ένα βήμα παραπάνω μιλώντας για έλλειψη σοβαρότητας και έκανε μια αναφορά στις εκλογές του Επιμελητηρίου τονίζοντας ευθέως ότι τις περιμένει πως και πως: « …για να δούμε εμείς οι επαγγελματίες τι θα κάνουμε στις επόμενες εκλογές».
Ο κ. Ανδρικόπουλος ενημερώνει και ανακοινώνει…
Α) Την επόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ. Κάλεσε λοιπόν τους επαγγελματίες να σπεύσουν να ενημερωθούν αλλά και να μεταφέρουν την πραγματική εικόνα δηλ. ποιοι μπαίνουν στο πρόγραμμα και ποιοι όχι και για ποιο λόγο. Εκφράζοντας την άποψή του τόνισε ότι δεν διαχωρίζει τους επαγγελματίες σε έχοντες και μπαταξήδες και ότι το 90% είναι άνθρωποι που αγωνίζονται καθημερινά να επιβιώσουν. Για το λόγο αυτό πρέπει να πιεστούν οι κυβερνώντες ότι πρέπει να έχουν μια άλλη λογική όταν εγκρίνουν τα δάνεια
Β) Στις 26/2 πραγματοποιήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στην οποία εκφράστηκε η αντίθεση των Επιμελητηρίων στη δημιουργία Τουριστικού Επιμελητηρίου για το λόγο ότι θα αποδυναμώσει από μέλη τα υπάρχοντα επιμελητήρια καθώς κάποια παρεμφερή επαγγέλματα θα ενσωματωθούν σ’ αυτό. Επίσης συζητήθηκε και το μείζον θέμα της οικονομικής κρίσης όπου έκανε μια παρέμβαση ο κ. Ανδρικόπουλος καταθέτοντας την άποψή του.
Τις ενστάσεις του εξέφρασε ο κ. Τσάβας στην πρόταση να δοθεί το μπόνους των 150 ευρώ στους ζαχαροπλάστες που συμμετείχαν στην έκθεση Γεύσεων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο ως κίνητρο να δίνουν γλυκά στον κόσμο. Ο κ. Τζάβας και ο κ. Μπαντάκ διατύπωσαν την άποψη ότι αυτό είναι περιττό καθώς αυτοί και διαφημίστηκαν και πούλησαν πολλά γλυκά!
Επιπλέον το Επιμελητήριο πήρε απόφαση να συμμετέχει όπως κάθε χρόνο στην έκθεση Θράκη 2009 με την μίσθωση ενός χώρου 150 τ.μ. αντί του ποσού των 8.000 ευρώ .
Γ) Η υπεύθυνη κα Παναγιώτου ενημέρωσε για το Σύμφωνο συνεργασίας του Επιμελητηρίου Ξάνθης που υπογράφτηκε με ξένα Επιμελητήρια τονίζοντας ότι οι επαφές προχωρούν πολύ καλά και ότι πρόκειται το Μάιο να γίνει επαφή με επιμελητήρια της Ιταλίας, της Φιλιππούπολης και της Κύπρου. Επίσης η κα Σαλήογλου Ντιλέκ θα συμμετέχει στην πρώτη γενική συνέλευση του Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρηματικών Φορέων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλες την ερχόμενη Δευτέρα.
Ο κ. Σιούτας ενημερώνει και ανακοινώνει…
«Κουβέντες καφενείου», χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο κ. Σιούτας και αναρωτήθηκε για την αναγκαιότητα της. Παράλληλα σημείωσε ότι το Επιμελητήριο δεν παράγει κανένα έργο και όλες οι αποστολές έχουν αποτέλεσμα μηδέν!
Έκανε όμως και δύο ανακοινώσεις: Ότι δεν υπήρξε καμιά ένσταση από τους 85 επαγγελματίες που μοιράστηκαν τα οικόπεδα του ΔΕΡΑΣ αναφορικά με το σημείο που τους υποδείχτηκε για τη στέγασή τους και αυτό ο κ. Σιούτας το εξέλαβε ως απίστευτη ωριμότητα και επιπλέον κάτι επίσης σημαντικό. Ότι με δικές του ενέργειες έγινε πρόσληψη οφθαλμίατρου στο ΤΕΒΕ το οποίο παρέμεινε από τις αρχές του χρόνου χωρίς οφθαλμίατρο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…