Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εν αναμονή χρηματοδότησης για ανακατασκευή μέσω ΣΔΙΤ

Εν αναμονή χρηματοδότησης για ανακατασκευή μέσω ΣΔΙΤ

0

Πολλοί συμπολίτες μας που κάθε χρόνο επωφελούνταν…ιαματικά από τα Λουτρά της Ποταμιάς που λειτουργούσε ο Δήμος Αβδήρων, απευθύνονται στο «Ε» θέτοντας το ερώτημα: «Τι θα γίνει με τα λουτρά; Είπαν ότι θα τα ξαναλειτουργήσουν όμως τίποτε δεν έγινε και φέτος δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τα μπάνια μας».
Τι θα γίνει με τα Λουτρά της Ποταμιάς
Το «Ε» απευθύνθηκε στη Δήμαρχο Αβδήρων κα Τσακίρη προκειμένου να πληροφορηθεί αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα. Να υπενθυμίσουμε ότι τα Λουτρά Ποταμιάς υπέστησαν μια ανηλεή επιδρομή …βαρβαρότητας, δύο φορές, από σπείρα εκ των οποίων συνελήφθη ένας δράστης, που είχε σαν αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους. Ενδεικτικό του μεγέθους της καταστροφής ήταν ότι οι δράστες δεν άφησαν ούτε …λίθο επί λίθω πέραν των χρηστικών αντικειμένων τα οποία κατέκλεψαν.
Στην πρώτη επιδρομή – όπως μας ενημερώνει η κα Τσακίρη – ο γ. γενικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Σταμάτης που είδε ιδίοις όμμασι την κατάσταση άμεσα παρέδωσε το κονδύλι των 45.000 ευρώ για να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις. Επίσης ο τότε υπουργός κ. Κοντός υπέγραψε την απόφαση για 100.000 ευρώ, χρήματα όμως που δεν αποδόθηκαν ποτέ στο δήμο και είναι άγνωστο αν θα δοθούν.
Ανακατασκευή μέσω ΣΔΙΤ
Όταν όμως επιτελέστηκε η ολοσχερής καταστροφή αποφασίστηκε να γίνει η εκ νέου ανακατασκευή των Λουτρών καθώς όλες οι εγκαταστάσεις δεν επιδέχονταν απλά διορθωτικές παρεμβάσεις αλλά επιβάλλεται η εκ βάθρων ανασύστασή τους.
Το θέμα έθεσε η κα Τσακίρη στον υπουργό Τουρισμού κ. Μαρκόπουλο όταν επισκέφτηκε πρόσφατα την Ξάνθη – με τον οποίο όπως μας πληροφόρησε έχει συνάντηση την επομένη εβδομάδα για το θέμα. Ζήτησε χρηματοδότηση πλέον του 1 εκ. ευρώ και έλαβε τη…δέσμευση ότι αυτό θα γίνει. Η κα Τσακίρη δήλωσε ότι προτίθεται να ανακατασκευάσει τα λουτρά μέσω ΣΔΙΤ και προγράμματος του ΕΣΠΑ αφού προηγουμένως προκηρυχθεί το μέτρο και για να γίνει αυτό προαπαιτείται, η υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΤ στον οποίο ανήκουν τα Λουτρά για πολυετή και όχι μόνο 10ετή(όπως ισχύει σήμερα) παραχώρησή του στο Δήμο.
Σημείωσε δε ότι βρίσκεται στην τρίτη φάση η πιστοποίηση των πηγών που ορίζει ο νέος νόμος.
Δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι χώροι λουομένων
Όμως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν θα λειτουργήσουν τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια τα Λουτρά και ούτε είναι δυνατόν όπως θέλουν μερικοί συμπολίτες μας να λειτουργήσουν μόνο οι χώροι των λουομένων γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό που υπήρχε όταν λειτουργούσαν (γιατρός, νοσηλευτής) που θα μπορεί να διασφαλίσει την υγεία τους και ότι ο δήμος δεν μπορεί ν’ αναλάβει αυτή την ευθύνη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…