Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εμφάνιση νέας οργάνωσης αναρχικών στην Ξάνθη;

Εμφάνιση νέας οργάνωσης αναρχικών στην Ξάνθη;

0

Το ενδεχόμενο να έχει δημιουργηθεί και να έχει εκδηλώσει τις πρώτες της δράσεις στην πόλη μας νεοεμφανιζόμενη οργάνωση με το όνομα «Εξεγερτικός Αγώνας» αφήνει να εννοηθεί προκήρυξη της οργάνωσης που έχει αναρτηθεί στον γνωστό διαδικτυακό χώρο www.athens.indymedia.org, ο οποίος φιλοξενεί συχνά αναλήψεις ευθυνών παρόμοιων ενεργειών από άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, οποία ηθελημένα ή όχι, διακρίνεται από την ανορθογραφία της και το εμπρηστικό της πνεύμα, η συγκεκριμένη οργάνωση, που έκανε «πρεμιέρα» στην Ξάνθη, ανέλαβε την ευθύνη για συνολικά τέσσερις επιθέσεις στην πόλη μας. Η πρώτη στις 02:20΄ τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης 16 Απριλίου 2009, σε πιλοτή πολυκατοικίας στην οδό Βλαχοπούλου 33. Η δεύτερη στις 02:30΄τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας σε δύο μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών της κεντρικής Εθνικής Τράπεζας της πόλης. Η τρίτη στις 04:45΄ τα ξημερώματα της Μ. Παρασκευής 17 Απριλίου 2009, σε αυτοκίνητο που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης (σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε στον Πρωτοσύγκελο Παντελεήμονα, χωρίς αυτό να έχει εξακριβωθεί) Η τέταρτη και τελευταία έγινε στις 09:00΄ το πρωί του Μ. Σαββάτου 18 Απριλίου 2009, στο αυτοκίνητο του εισαγγελέα Ξάνθης, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του εν λόγω δικαστικού λειτουργού, πλησίον της Θύρας 4 του Δημοτικού Γηπέδου Ξάνθης (γήπεδο Α.Ο.Ξ.)
Σύμφωνα με την εισαγωγή της προκήρυξης, την οποία παραθέτουμε πιο κάτω, γίνεται μία εμφανής προσπάθεια σύνδεσης των ενεργειών αυτών με την επιβολή χρηματικής εγγύησης στον συμπολίτη μας Ν. Κουνταρδα:

«Ανάληψη Ευθήνης
Από Α 10:51΄ μ.μ. Δευτέρα 20 Απριλίου 2009
(Τροποποιήθηκε 10:24΄ π.μ., Τρίτη 21 Απριλίου 2009)
θεματικές: Πολιτική Βία / Αντί – βία
A
Η αδικία δεν είναι κάτι ανώνυμο ή κάτι αόριστο. Δεν είναι κάτι αόρατο.
Η αδικία έχει όνομα, έχει οδό, έχει και αριθμό.
Απόσπασμα απ’ την απολογία του Ν.Κουνταρδά στο δικαστήριο μετά από 4 μήνες στη φυλακή για ανάρτηση πανό (!) σε γήπεδο.
Έτσι είναι φίλοι σύντροφοι και συμπολεμιστές».

Στη συνέχεια της προκήρυξης γίνεται λόγος για την αναγκαιότητα και την ιδεολογική βάση της προαναγγελόμενης οργάνωσης με τον τίτλο «Εξεγερτικός Αγώνας», της οποίας οι προαναφερθείσες εμπρηστικές ενέργειες θεωρούνται από την προκήρυξη ως συμβολικές, με την υπόσχεση ότι τα επόμενα δεν θα είναι τέτοια. Ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι ουσιαστικά η πρωτοεμφανιζόμενη αυτή οργάνωση υπόσχεται «τυφλά χτυπήματα», δηλώνοντας αδιαφορία για την όποια καταδίκη αυτά προκαλέσουν. Αναλυτικότερα το συγκεκριμένο απόσπασμα της προκήρυξης έχει ως εξής:

«Είναι όμως όλα σκατά;;

Όχι. Απλά τα θέλουμε όλα. Όμως θεωρούμε ότι υστερούμε. Απ΄ τις 52 πόλεις του ελλαδικού χώρου μόνο οι 9 (ίσως 15) συμμετέχουν στο αληθινά λυσσασμένο αντάρτικο πόλεων. Θα κατανοήσουμε ότι βρισκόμαστε σε μία προεπαναστατική περίοδο; Θα εξεγερθούμε βίαια και θα χτυπήσουμε παντού αληθινά σκληρά; Θα βιώσουμε στο πετσί μας το «έχουμε πόλεμο» πραγματικά;;
ΝΑΙ. Το σχέδιο υπάρχει. Έχουμε την οργή . Ας επιτεθούμε με λύσσα στον εχθρό. Στην κατεύθυνση να τον δώσουμε καίρια πλήγματα στην καρδιά.
Στην κατεύθυνση της οδού και του αριθμού.
Αυτό θα είναι το πνεύμα του ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Τα χτυπήματα μας θα προκαλέσουν την κοινή γνώμη, την κοινή λογική. Τα επόμενα δεν θα είναι και τόσο συμβολικά. Θα μας καταδικάσουν όλοι. Δεν μας ενδιαφέρει. Πολεμάμε δεν κάνουμε πολιτική. Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι υπερασπιζόμαστε ακόμα και τα τυφλά χτυπήματα.
Στην αναρχομάνα Ξάνθη πρωτοεμφανιζόμαστε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το 3ημερο εκρηκτικών επιθέσεων στη μεγάλη βδομάδα της ΦΩΤΙΑΣ.
Μεγάλη Πέμπτη στις 02:20 στην οδό Βλαχοπούλου 33 στο σπίτι ενός ρουφιάνου εργάτη.
Μεγάλη Πέμπτη στις 02:30 στα Α.Τ.Μ. της κεντρικής εθνικής τράπεζας της πόλης.
Μεγάλη Παρασκευή στις 04:45 στο αμάξι του μητροπολίτη Ξάνθης στο σπίτι του.
Μεγάλο Σάββατο στις 09:00 στο αμάξι του εισαγγελέα Ξάνθης στο σπίτι του».

Επεξηγώντας μάλιστα τις παραπάνω επιθέσεις η προκήρυξη αναφέρει ότι η πρώτη, η οποία έγινε με δύο φιάλες υγραερίου και ένα μπιτόνι βενζίνης στην πιλοτή πολυκατοικίας, αποτελεί προειδοποίηση προς εργαζόμενο που τοποθετούσε κάμερες ασφαλείας, του οποίου δεν γνώριζαν οι δράστες τον ακριβή όροφο που διαμένει και έκριναν καλό να τοποθετήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό στην πιλοτή της πολυκατοικίας του (!). Για την δεύτερη επίθεση σε δύο Α.Τ.Μ. της κεντρικής Εθνικής Τράπεζας της πόλης, η προκήρυξη αναφέρει ότι χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από φιάλες υγραερίου και 200 γραμμάρια πυρίτιδας, με στόχο την αχρήστευση των μηχανημάτων. Αναφορικά με την τρίτη επίθεση, η προκήρυξη αναφέρει ότι έγινε με ρίψη καπνογόνου στο εσωτερικό αυτοκινήτου μάρκας citroen xsara, που όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «ανήκει στην κουστωδία του Μητροπολίτη Ξάνθης», κάνοντας παράλληλα την παραδοχή ότι δεν γνωρίζουν αν το αυτοκίνητο καταστράφηκε τελικά. Τέλος, σε σχέση με την τέταρτη επίθεση, αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε ωρολογιακός μηχανισμός αποτελούμενος από φιάλες υγραερίου και 80 γραμμάρια πυρίτιδας, ο οποίος εξερράγη μισή ώρα μετά την τοποθέτησή του. Για την τελευταία επίθεση αναφέρεται μάλιστα στην προκήρυξη και ένα «ιστορικό» από τις καταδίκες του εν λόγω εισαγγελέα, το οποίο τους οδήγησε σε αυτή την πράξη. Για τις δύο τελευταίες επιθέσεις γίνεται λόγος από την προκήρυξη για προσπάθεια αποσιώπησής τους τόσο από τις Αρχές όσο και από τα Μέσα Ενημέρωσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η προκήρυξη κλείνει με «αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όσους μόνο κρατούμενους αγωνίζονται ενάντια στην αδικία και κρατούν αξιοπρεπή στάση στις φυλακές και ειδικότερα στον αγωνιστή Σπύρο Στρατούλη που έκανε την τιμή να χαιρετίσει την εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει άτομα του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου στη πόλη μας» ενώ αφιερώνονται «οι εκρηκτικές ενέργειες που πραγματοποιήσαμε στους διωκόμενους της Εξέγερσης του Δεκέμβρη».
Θα πρέπει τέλος να σημειώσουμε πως τα αποσπάσματα της προκήρυξης που δημοσιεύουμε διορθώθηκαν μερικώς και μόνο ως προς την ορθογραφία τους λόγω των εκτεταμένων λαθών που περιείχαν.
Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο «πράσινος» ήλιος ανατέλλει…

Με τους καλύτερο`…