Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 ΕΛΒΙΖ: Μια υγιής συνεταιριστική εταιρεία

ΕΛΒΙΖ: Μια υγιής συνεταιριστική εταιρεία

0

Παρουσία των 20 εργαζομένων της ΕΛΒΙΖ, του αντιδημάρχου κ. Παπασταματίου και των αντινομαρχών κ. Λύρατζη και Γαλανόπουλου, ο Διευθυντής του εργοστάσιου ΕΛΒΙΖ στην Ξάνθη κ. Γιώργος Κατσάνης έκοψε και μοίρασε την πίτα της ΕΛΒΙΖ στην καθιερωμένη εκδήλωση, την Παρασκευή το απόγευμα στο εστιατόριο «ΚΤΗΜΑ».
«Λειτουργούμε κάτω από υγιείς συνθήκες αυτή τη στιγμή. Δημιουργούμε τις καλύτερες και τις πιο ποιοτικές ζωοτροφές και προσπαθούμε να τις διαθέσουμε με την καλύτερη τιμή στους κτηνοτρόφους της περιοχής ώστε να επιτελέσουμε και κοινωνικό έργο. Ταυτόχρονα η εταιρεία αγοράζει προϊόντα κυρίως από παραγωγούς αγρότες της περιοχής, τα δημητριακά, σε κύριο επίπεδο. Ελπίζουμε το εργοστάσιο της ΕΛΒΙΖ να έχει διάρκεια ζωής ώστε να υπάρχουν αυτές οι θέσεις εργασίας στο νομό μας», δήλωσε ο κ. Κατσάνης, δίνοντας έτσι τους στόχους και το στίγμα της εταιρείας η οποία είναι συνεταιριστική με το 98% του μετοχικού της κεφαλαίου να κατέχει η ΑΤΕ.
Να σημειώσουμε ότι η ΕΛΒΙΖ έχει 3 εργοστάσια (Πλατύ Ημαθίας. Γιάννενα , Ξάνθη) και έχει 35 χρόνια ζωής και απασχολεί 120 εργαζόμενους. Στην Ξάνθη λειτουργεί τα 17 τελευταία χρόνια και απασχολεί 23 εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εργοστάσιο δυναμικότητας 20 τόνων παραγόμενων ζωοτροφών την ώρα.
Ο κ. Κατσάνης αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά για την ΕΛΒΙΖ, την οποία χαρακτήρισε «δύσκολη» λόγω της πυρκαγιάς στο Πλατύ και της μεταφοράς της στο εργοστάσιο της Ξάνθης αλλά και της ραγδαίας αύξησης της τιμής των ζωοτροφών που είχε αρνητικό αντίκτυπο στους κτηνοτρόφους, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης δίπλα στους φοιτητές που δικάζονται σήμερα

Η Ένωση Λειτουργa…