ΕΛΠΙΔΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

0

ΓΡΑΦΕΙ:ο Διονύσιος Βώβος

 

    Ελπίδα και Προοπτική. Χειροπιαστή ελπίδα και συγκεκριμένη προοπτική

 

    Κοινωνική και Πολιτική Αναγέννηση που οδηγεί στην « αειφορία», τόσο του περιβάλλοντος όσο και στη διαχρονική και βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα,που μπορεί και πρέπει να αυτοτροφοδοτείται για να υπάρχει.

   

    Στις 29 Νοεμβρίου καλούμαστε να αναδείξουμε νέο πρόεδρο στη Νέα Δημοκρατία μέσα από διαχρονικές Αρχές, θέσεις και αξίες της Ελληνικής Κοινωνίας.

 

    Ελευθερία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, ισονομία, δημοκρατία, είναι θέσεις αρχές και αξίες  που ενστερνίζεται απόλυτα το σύνολο της κοινωνίας και τις κρατά ο λαός βαθιά στην ψυχή του, και τις υπερασπίζεται όταν κάποιος τις προσβάλλει, τις νοθεύει, τις διαστρεβλώνει.

 

    Δεν αρκούν μόνο οι διαχρονικές αξίες. Πρέπει να τις συνθέσουμε με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες.

 

    Ιδέες όπως η ανταγωνιστικότητα, η διάχυση ευκαιριών, ο ρόλος της μεσαία τάξης και βέβαια η αγάπη για την πατρίδα, δεν πρέπει να τις φοβόμαστε, αλλά να τις παρακολουθούμε και να τις υπερασπιζόμαστε.

 

   Η σύνθεση των διαχρονικών αξιών με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες ιδέες, είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ, και απαραίτητη όσο ποτέ, και είναι αυτό που ονομάζουμε κοινωνικός φιλελευθερισμός , που συνοψίζεται σε ένα όραμα με τέσσερα σκέλη :

.    Ανταγωνιστικότητα

.    Διάχυση της ανάπτυξης

.   Ίσες ευκαιρίες για όλους

.    Ευημερία για όλους

 

    Είναι ένα όραμα που παντρεύει την πατρίδα με την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό το πάντρεμα ανάπτυξης  και κοινωνικής δικαιοσύνης κάνει την ανάπτυξη διαχρονική και βιώσιμη, δηλαδή οδηγεί σ΄αυτό που λέμε «αειφορία» της κοινωνίας και της πολιτείας. Πέρα και πάνω από τις Αρχές, θέσεις, Αξίες και Ιδέες, η αναφορά στο δημόσιο ήθος είναι ουσιώδης προϋπόθεση πολιτικής αποτελεσματικότητας. Κανείς μας δεν απαιτεί από ένα πολιτικό να είναι αλάνθαστος, αλλά όλοι μας απαιτούμε να είναι ακέραιος.

 

    Η ακεραιότητα για τον πολίτη είναι αρετή, για τον πολιτικό είναι απαραίτητη. Ένας πολίτης αρκεί να είναι νόμιμος, ένας πολιτικός εκτός από νόμιμος οφείλει να είναι και ηθικός και ακέραιος.

 

    Πρέπει  να σκεφτούμε να διαλέξουμε  εκείνον για νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και μελλοντικό Πρωθυπουργό που να θέλει και να μπορεί :

    .  Να αναδείξει ξανά τις διαχρονικές αξίες

    .  Να πετύχει τη σύνθεση(πάντρεμα) αυτών των αξιών με τις σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις

    .  Να φέρει ασφαλέστερα πίσω τον πυρήνα των οπαδών που χάθηκε

    .  Να εγγυηθεί καλύτερα ένα σύγχρονο κόμμα, με ρόλο και λόγο στη βάση, και

    .  Να εγγυηθεί είναι κόμμα και κράτος χωρίς «φέουδα»

    .  Να εγγυηθεί για μια Ελλάδα όπου θα πρωταγωνιστούν οι Αξίες και οι Άξιοι.

 

Ξάνθη 20-11-2009

* Ο Διονύσιος Βώβος είναι

Πολιτικός Μηχανικός

Μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας

του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (τηλ:6936606767) Στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…