ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ

0

Συναυλίες σε Αθήνα, Κατερίνη   και Καβάλα θα δώσει για δεύτερη χρονιά η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων

Η Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων αποτελούμενη από 55 ταλαντούχους μουσικούς, Έλληνες και Τούρκους, αναμένεται για δεύτερη χρονιά να πραγματοποιήσει τρεις σημαντικές συναυλίες στο ελληνικό κοινό με τη συμμετοχή του κορυφαίου σολίστ του κλασικού ρεπερτορίου Ilya Gringolts, υπό την διεύθυνση των Isin Metin και  Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία και ανταποκρινόμενη στην επιθυμία των μουσικών, η ορχήστρα θα δώσει συναυλίες σε:

-21 Ιουλίου, Αθήνα

Ανοικτό Θέατρο Ειρήνη Μπέιλη, The American College of Greece

-22 Ιουλίου, Δίον

Αρχαίο Θέατρο Δίου, στo πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Ολύμπου

-23 Ιουλίου , Καβάλα

Κάστρο Καβάλας

Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά καθώς κορυφαία ονόματα του χώρου της μουσικής θα συμμετάσχουν σε αυτό το διαπολιτισμικό μείγμα δίνοντας ένα νέο τόνο. Ο διεθνώς καταξιωμένος Ρώσος σολίστ Ilya Gringolts θα συμμετέχει στη συναυλία στην Αθήνα, όπου και θα παίξει το Κονσέρτο για Βιολί του Mendelssohn μαζί με την ορχήστρα.

Ο Isin Metin, επικεφαλής του μουσικού τμήματος στο Πανεπιστήμιο Bilkent θα διευθύνει την ορχήστρα στην Αθήνα και την Καβάλα, ενώ ο Αναστάσιος Συμεωνίδης θα διευθύνει την ορχήστρα στο Δίον.  Επίσης, σε Αθήνα και Δίον σολίστ θα είναι οIlya Gringolts, ενώ ο Sergiu Nastasa θα συμμετέχει ως σολίστ στη συναυλία στην Καβάλα.

Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσει η ορχήστρα στις τρεις συναυλίες περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:

W.A.Mozart  Εισαγωγή "Οι Γάμοι του Φίγκαρο”

F.Mendelssohn  Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα op.64

L.V.Beethoven  Συμφωνία αρ.7 op.92

«Η ιδέα αυτής της ορχήστρας προήλθε από την πεποίθηση ότι η συνεργασία και η ομαδική προσπάθεια παίζοντας μουσική,  δημιουργεί προϋποθέσεις αρμονίας και φιλίας στις ανθρώπινες σχέσεις», δήλωσε οIsin Metin,  αρχιμουσικός της ορχήστρας που από τη δημιουργία της ορχήστρας προωθεί και ‘διευθύνει’ το έργο της.

 «Είναι κοινός τόπος ότι η μουσική ενώνει, και παρόλο που Έλληνες και Τούρκοι δεν έχουν πολλά στοιχεία που τους διαφοροποιούν πια, η δημιουργία της Ορχήστρας έρχεται να επισημάνει την ανάγκη και τα οφέλη της διαπολιτισμικής ανταλλαγής που προκύπτουν μέσα από μια μουσική συνεργασία» συμπλήρωσε ο αρχιμουσικός  Αναστάσιος Συμεωνίδης ο οποίος έχει αναλάβει την προετοιμασία των Ελλήνων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…