Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Έλλειψη σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο Ξάνθης

Έλλειψη σε αναλώσιμα στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Άλλο ένα «πονοκέφαλο» έχει ν’ αντιμετωπίσει ο Διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πέτρος Πέτρου πέραν του βεβαιωμένου και από τον ίδιο προβλήματος, της έλλειψης προσωπικού που δεν είναι μόνο τοπικό πρόβλημα αλλά αποτελεί το υπ’ 1 πρόβλημα όλων των νοσοκομείων της χώρας κα παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για κάλυψη των θέσεων, παραμένει.
Έλλειψη σε γάζες, σύριγγες και αυτοκόλλητα
Συγκεκριμένα στην έλλειψη προσωπικού προστίθεται και η… έλλειψη αναλώσιμων υλικών όπως ειδικά αυτοκόλλητα για τραύματα, γάζες, σύριγγες ινσουλίνης και άλλα. Νοσηλεύτριες μας καταγγέλλουν ότι στο κεντρικό φαρμακείο του νοσοκομείου Ξάνθης παρατηρήθηκαν αυτές οι ελλείψεις και ότι …ψωνίζουν από ιδιωτικά φαρμακεία για να κάνουν τη δουλειά τους!
«Είναι υπαρκτό το πρόβλημα», τονίζει ο φαρμακοποιός του νοσοκομείου κ. Ανδρεάδης, όμως παράλληλα προσθέτει ότι δεν υπάρχει καμιά έλλειψη σε φαρμακευτικό υλικό παρά μόνο σε αναλώσιμο και αντιμετωπίζεται.
Να σημειώσουμε ότι η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος είναι και αφορά όλα τα νοσοκομεία και όχι μόνο της Ξάνθης είναι η υποχρηματοδότηση από το υπουργείο Υγείας προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους προς τις εταιρείες που τους προμηθεύουν φαρμακευτικά και αναλώσιμα.
«Δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας» τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Πέτρου, προσθέτοντας ότι οι όποιες ελλείψεις καλύπτονται από ιδιωτικά φαρμακεία με την ανάλογη διαδικασία (προσφορές τιμών κ.λ.π.). Ο κ. Πέτρου επισημαίνει ότι οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα εξυπηρετηθούν από το νοσοκομείο και επιπλέον προσθέτει ότι υπάρχει δέσμευση από τον υπουργό ότι μέχρι την 1η Ιουνίου θα γίνει η αποπληρωμή των χρεών προς τις εταιρείες και οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…