Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Έκθεση Ζωγραφικής της Ντορίνας Μάλλιου, στην Ξάνθη

Έκθεση Ζωγραφικής της Ντορίνας Μάλλιου, στην Ξάνθη

0

Είναι η πρώτη εντύπωση από την επαφή με τον πολύχρωμο κόσμο της ζωγραφικής της Ντορίνας Μάλλιου, τις πολυφωνικές συνθέσεις της.

Τα ζωηρά τοπία από την Εδέμ των αισθήσεων και των συγκινήσεων που θυμίζουν ανθισμένες ζούγκλες. Τα έργα της Ντορίνας Μάλλιου μοιάζουν να έχουν ζωγραφιστεί το ίδιο αβίαστα το ίδιο αυθόρμητα όσο στριφογυρίζει ένα τρυφερό βλαστάρι.

«Ονειρεύομαι μία τέχνη ισορροπίας καθαρότητας και γαλήνης, απαλλαγμένη από ανησυχητικά ή καταθλιπτικά θέματα…που θα μπορούσε να είναι…ένα είδος κατευναστικού, καταπραϋντικού του μυαλού, κάτι σαν μία αναπαυτική πολυθρόνα στην οποία ξεκουράζεται κανείς από σωματική κόπωση»

Henri Matisse

 

Αυτά τα λόγια πιστεύει η ζωγράφος ότι πραγματικά και αληθινά προσδιορίζουν τα έργα της.

Η κα. Μάλλιου μία νεαρή καλλιτέχνης, η οποία γεννήθηκε το 1967, σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών, τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του ΑΠΘ, εργαστήριο Γ. Φωκά από το 1996 έως το 2001.

Το 2001 απέσπασε το β΄ βραβείο του διαγωνισμού του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως εκμυστηρεύτηκε αποκλειστικά στο “E” το α΄ βραβείο απονεμήθηκε στην στενή της φίλη και οι κριτές του διαγωνισμού, δυσκολεύτηκαν για αυτή τους την απόφαση.

Η νίκη της αυτή σε αυτό το διαγωνισμό ήταν μία σημαντική κατάκτηση στην έως τότε πορεία της, καθώς μαζί με το βραβείο κέρδισε και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό το οποίο τη βοήθησε να δημιουργήσει το δικό της χώρο, τη δική της γκαλερί στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικεί μόνιμα. 

Η Ντορίνα Μάλλιου έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι συνεργάτης της CHEAP ART από το 2004. Παρουσίασε το έργο της σε ατομική έκθεση στην γκαλερί LA HUNE BRENNER στο Παρίσι. Έλαβε μέρος στην 1η Biennale της Θεσσαλονίκης με το πρόγραμμα «Διαδρομές» και συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στη γκαλερί «Ζήνα  Αθανασιάδου»

Πρόσφατα παρουσίασε τη νέα της ατομική έκθεση στο «Αλατζά Ιμαρέτ» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι πολυφωνικές συνθέσεις, επαναλαμβανόμενων φυτικών μοτίβων, υβριδικών λουλουδιών και τροπικής βλάστησης, αποτελούν την εικονοπλαστική παραδοξότητα των ζωγραφικών έργων της Ντορίνας Μάλλιου.

Ένας κόσμος παραμυθίας και σύγχρονης ψυχεδέλιας αποτίνουν φόρο τιμής στην αναβίωση του όμορφου και του απενεχοποιημένου αισθήματος της χαράς και της απόλαυσης.

Η έκθεση ζωγραφικής της Ντορίνας Μάλλιου, πραγματοποιείται στο χώρο τέχνης «Ορφέως 20» στην παλαιά πόλη της Ξάνθης και θα διαρκέσει από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009.

 Ι. Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…