Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών

0

Σε συλλήψεις 20 ατόμων, διακινητών και λαθρομεταναστών, προέβησαν οι συνοριακοί της Φύλαξης Κοτύλης, με συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, συνέλαβαν επί της Εγνατίας οδού Ξάνθης-Καβάλας επτά Ρουμάνους, οι οποίοι μετέφεραν δεκατρείς λαθρομετανάστες, από Μπαγκλαντές, Μιανμάρ, Ιράκ και Αφγανιστάν, σε τέσσερα αυτοκίνητα.

Στην προανάκριση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο ένας εκ των Ρουμάνων παραβίασε τακτική άδεια απουσίας έντεκα ημερών που του είχε χορηγηθεί από το σωφρονιστικό αγροτικό κατάστημα Αγιάς, όπου είχε προφυλακιστεί για ληστεία από κοινού. Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι ο εν λόγω διακινητής αναζητούνταν σε όλες τις χώρες της ζώνης Schengen ώστε να εκδοθεί και για να αποφύγει τη σύλληψη σε Ελλάδα και εξωτερικό κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα.

Κατασχέθηκαν τα τέσσερα οχήματα, εννέα κινητά τηλέφωνα και το πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξερεύνηση. Η τύχη των είκοσι σηλληφθέντων θα καθοριστεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, στον οποίο και θα αποσταλούν με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …