Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εκλογικός …ιός στο νοσοκομείο Ξάνθης

Εκλογικός …ιός στο νοσοκομείο Ξάνθης

0

Σεμνά και …αναπάντεχα με ΦΕΚ της 4ης Σεπτεμβρίου καθαιρείται από τη θέση του ως διοικητού του Νοσοκομείου Ξάνθης ο κ. Πέτρος Πέτρου με αποτέλεσμα το νοσοκομείο Ξάνθης να  μένει ακέφαλο, μεσούσης μιας δυσμενούς συγκυρίας με την νέα γρίπη και της προεκλογικής περιόδου! Ακολουθώντας τη …μοίρα του προκατόχου του κ. Αντωνακάκη, η περίπτωση του κ. Πέτρου καταδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι οι διοικητές του Νοσοκομείου Ξάνθης επί διακυβέρνησης της Ν.Δ. είναι …βραχύβιοι!

Τι συνέβη με τον κ. Πέτρου;

Εν αρχή εστάλη ΦΕΚ του υπουργείου Υγείας με ημερομηνία 31 – 8 – 2009 με το οποίο ορίζονταν η σύνθεση των νέων μελών του Δ.Σ., δεδομένου ότι έγιναν αλλαγές στον εκπρόσωπο των γιατρών λόγω των εκλογών του συλλόγου που προηγήθηκαν. Μ’ αυτό το ΦΕΚ αντικαταστάθηκε το επί χρόνια μέλος του Δ.Σ. κ. Καρατζίνης, τη θέση του οποίου κατέλαβε ο κ. Δημαρχόπουλος, ενώ όπως μας πληροφορεί η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου κα Εύα Τσακίρη στο ΦΕΚ αυτό οριζόταν διετής θητεία για τον κ. Πέτρου!

Ξαφνικά  καταφτάνει νέο ΦΕΚ με ημερομηνία 4 – 9 – 2009 το οποίο κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στον κ. Πέτρου, με το οποίο καθαιρείται της θέσης του! Ο ίδιος δήλωσε στο «Ε»: «καμιά δήλωση», ενώ η κα Τσακίρη μας είπε ότι επικοινώνησε με το αρμόδιο γραφείο του υπουργείου Υγείας και της είπαν την εξής δικαιολογία: «Επειδή αυτή την περίοδο έγιναν αλλαγές σε διοικήσεις νοσοκομείων…εκ παραδρομής, «πήρε η μπάλα» και τον κ. Πέτρου»!

Εκλογικός …ιός στο νοσοκομείο Ξάνθης

Σύμφωνα με το λεξικό η φράση «εκ παραδρομής» σημαίνει «από απροσεξία, από αβλεψία» και η παραδοχή αυτή από το υπουργείο πιθανώς ενέχει επανόρθωση όμως καμιά διαβεβαίωση δεν δόθηκε στην κα Τσακίρη γι’ αυτή. Ωστόσο οι γνώστες της …διελκυστίνδας που υπάρχει χρόνια τώρα μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ Τσαλίδη και Κοντού θεωρούν το «εκ παραδρομής» απλά προσχηματικό! Πιο αληθινό ακούγεται ως επίδειξη δύναμης του κ. Τσαλίδη έναντι του κ. Κοντού ιδιαίτερα στη δεδομένη προεκλογική περίοδο! Υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο Ξάνθης έχει κι άλλες φορές μεταβληθεί σε πεδίο της πολιτικής τους αντιπαράθεσης.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι να οριστεί άλλος διοικητής χρέη διοικητού αναλαμβάνει ο πρόεδρος ιατρικού προσωπικού κ,. Χατζηαποστόλου ενώ στο διοικητικό συμβούλιο τον διοικητή αντικαθιστά  η κα Τσακίρη η οποία είναι αντιπρόεδρος.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…