Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Εκδήλωση την Τετάρτη από το Φροντιστήριο Πετμεζά

Εκδήλωση την Τετάρτη από το Φροντιστήριο Πετμεζά

0

Το Φροντιστήριο Petmeza, Ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής και Ερευνητικής Κοινότητας για την ανάδειξη επαγγελματικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων χρηστών της ξένης γλώσσας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνει την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009, στις 18:00 στο ξενοδοχείο Ξενία-ΕΛΥΣΣΩ. Κεντρική ομιλήτρια η Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, συνεργάτιδα του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Πετμεζά, η κα Ελένη Λιβανίου.
Θέμα της ομιλίας:
“Προϋποθέσεις και διαφορές στις συνθήκες που μεγαλώνουν τα παιδιά που επιζητούν τη μάθηση σε κάθε περίσταση, από αυτά που φοβούνται το “καινούριο”. Πώς ενισχύουμε την ανάγκη για μάθηση στο σπίτι.”
Η ομιλία απευθύνεται σε όλο το κοινό της Ξάνθης.

77% μη ομιλούντες πτυχιούχοι στην Ελλάδα
Οι γονείς μας δαπανούν € 1,7 δις το χρόνο για να μάθουμε ξένες γλώσσες, σε 8.500 φροντιστήρια, 20.000 ιδιαιτεράδες, 170 διαφορετικές εκδόσεις, και 7 χρόνια φαγούρας μέχρι να πάρουμε 1 ή 2 ή 3 από τα 25 για την ώρα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και με 77% πιθανότητα, όταν θα πιάσουμε δουλειά, να είμαστε μουγκοί πτυχιούχοι.
Οι δικοί μου γονείς αποφάσισαν ότι κάθε χρόνο θα αξιολογούν με πολύ συγκεκριμένα και πρακτικά κριτήρια ότι τα χρήματά τους πιάνουν τόπο, ότι τα βιβλία μου γράφτηκαν ειδικά για μένα, ότι το πτυχίο που θα πάρω είναι όντως αυτό που θα χρειαστώ όταν μεγαλώσω και κυρίως ότι η εκπαίδευσή μου θα είναι παιδεία, δηλαδή εγώ ο ίδιος, γιατί ποιος ξέρει που θα βρίσκομαι σε 10 χρόνια; Τι, τότε φτου και απ’ την αρχή;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…