Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Δύο σημεία για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης

Δύο σημεία για τη στάθμευση τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο της πόλης

0

Με επιστολή της στο Δήμαρχος Ξάνθης η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών παραθέτει τη διαπίστωση ότι έχει μειωθεί η τουριστική κίνηση στην πόλη μας λόγω των έργων ενοποίησης, επειδή δεν υπάρχει χώρος για τη στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων, πράγμα που προκαλεί τη δυσφορία των οδηγών και την ταλαιπωρία των επισκεπτών. Γι’ αυτό προτείνει δύο σημεία στο κέντρο της πόλης –στην πλατεία Ελευθερίας και τη Λέσχη Αξιωματικών-, όπου θα πρέπει να μην παρκάρουν τα ιδιωτικά αυτοκίνητα προκειμένου να σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Λόγω των έργων της πλατείας τα τουριστικά λεωφορεία πρώτον χάνουν τον προσανατολισμό τους και δεύτερον δεν έχουν συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης. Το γεγονός αυτό δυστυχώς  μεταδίδεται εύκολα και έχει ανακόψει το τουριστικό ρεύμα στην πόλη μας.

Για πολλά χρόνια γινόταν αλλά και τώρα ακόμα γίνεται προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας ως τουριστικού προορισμού από πλευράς Δήμου και Νομαρχίας και μπορούμε να πούμε ότι το πετύχαμε αυτό σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα η Ξάνθη μας να είναι ο πρώτος προορισμός στη Περιφέρεια μας.

Δυστυχώς όμως κ. Δήμαρχε η συνένωση των πλατειών έγινε χωρίς καμία μελέτη και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δε προβλέφτηκαν χώροι εξυπηρέτησης των τουριστικών λεωφορείων, με αποτέλεσμα όλοι οι οδηγοί αυτών να δυσανασχετούν για την επίσκεψη τους στην πόλη μας. Η συγκεκριμένη ενοποίηση έρχεται να ακυρώσει όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από όλους για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.

Θέλοντας εμείς οι Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Έμποροι να αρθεί αυτή η δυσκολία προσέγγισης των τουριστικών λεωφορείων, ζητάμε  από εσάς κ. Δήμαρχε να επιλύσετε σε σύντομο χρόνο αυτό το πρόβλημα. Για να βοηθήσουμε δε, προτείνουμε  ως χώρους αποβίβασης των επιβατών – τουριστών δύο θέσεις στη πλατεία Ελευθερίας επί της 28ης Οκτωβρίου και μία θέση μπροστά από τη Λέσχη Αξιωματικών στη κεντρική πλατεία. Πρέπει όμως οι συγκεκριμένοι χώροι να είναι καθαροί από παρκαρισμένα αυτοκίνητα μερίμνη του Δήμου και της τροχαίας.

Επιπλέον να τοποθετηθούν καθοδηγητικές πινακίδες στις εισόδους της πόλης μας με τα τηλέφωνα της Δημοτικής αστυνομίας που θα μπορέσουν σε περίπτωση που τους ζητηθεί να οδηγήσουν τα λεωφορεία στις ανωτέρω θέσεις. Και όλα αυτά βέβαια πρέπει να ανακοινωθούν στα τουριστικά  γραφεία όλης της χώρας.

Στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και ο τζίρος των καταστημάτων της πόλης μας είναι πεσμένος θα είναι  κρίμα και άδικο να χάσουμε το τουριστικό προϊόν που μας αναλογεί και το οποίο αναμένουμε όλοι εναγωνίως».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς πρόβλεψη για Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος το Γ.Ν.Ξ.

Με την αφορμή της &#…