Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Δημοπρατείται η διάνοιξη της Σάρδεων

Δημοπρατείται η διάνοιξη της Σάρδεων

0

Δημοπρατείται άμεσα το έργο της διάνοιξης της οδού Σάρδεων! Αυτό ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος πολεοδομικού σχεδιασμού κ. Στάμος Τριμίντζιος στην εκπομπή «Όμορφη Πόλη»του Δημοιτκού Ραδιοφώνου και στην συνάδελφο δημοσιογράφο κα Κική Οικονόμου. Η οδός Σάρδεων δεν θα σταματά στην οδό Περικλέους, αλλά μέσα από το Στρατόπεδο Στεφανίδη και το υδραγωγείο της ΔΕΥΑΞ θα καταλήγει στο Νοσοκομείο Ξάνθης και, πρακτικά, στην Εθνική Οδό και έτσι σύμφωνα με τον κ. Τριμίντζιο το έργο αυτό «… θα αποσυμφορήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κέντρο της πόλης και την -ασθμαίνουσα πλέον- οδό Πραξιτέλους καθώς θα απομακρύνει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο».
Όπως σημείωσε ο κ. Τριμίντζιος οι παρεμβάσεις όπως αυτή στη Σάρδεων, αλλά και η δημιουργία δρόμου διπλής κατεύθυνσης από τη γέφυρα της Κυψέλης προς τη Νεάπολη, καθώς και η νέα προέκταση της οδού Παπανδρέου δίπλα στις γραμμές τους τραίνου, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές παρεμβάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο δημιουργίας ενός περιφερειακού δακτυλίου της πόλης. Κάτι τέτοιο θα απομακρύνει τα οχήματα από το κέντρο ώστε να είναι αποδοτικά τα έργα της ενοποίησης των πλατειών και των πεζοδρομήσεων.
Το έργο της ενοποίησης των πλατειών
Συνεχίζονται τμηματικά οι παρεμβάσεις που συμπληρώνουν κομμάτι – κομμάτι το παζλ του μεγάλου έργου της ενοποίησης πλατειών.
Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία της πόλης, ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του έργου, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του καλοκαιριού σε ότι αφορά το σύνολο των παρεμβάσεων, αισθητικών και λειτουργικών. Βέβαια οι Ξανθιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν νωρίτερα τις πρώτες παρεμβάσεις, όμως συνολικά το έργο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία παιδικής χαράς ακόμη και ενός μικρού θεάτρου, που θα ακολουθήσουν.
Ο κ. Τριμίντζιος τόνισε επίσης ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο και λειτουργικό διοικητικό και εμπορικό κέντρο και προς αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησαν και συνεχίζονται παράλληλα έργα, τα οποία όμως κάθε άλλο παρά αποκομμένα είναι από το σχεδιασμό και την πορεία των εργασιών της ενοποίησης.
«Υπήρχε το σχέδιο της ενοποίησης αλλά διαπιστώσαμε ότι η υλοποίηση του θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Και αυτό γιατί το κέντρο της πόλης είναι διαμορφωμένο ακτινωτά. Δηλαδή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην πλατεία. Έτσι, έπρεπε να προχωρήσουμε στη διάνοιξη νέων δρόμων για να απορροφήσουν την κίνηση. Αυτό κάνουμε λοιπόν παράλληλα με την τμηματική έναρξη και παράδοση των έργων της ενοποίησης», υπογράμμισε ο κ. Τριμίντζιος, προσθέτοντας ότι δημιουργείται για αυτό το σκοπό ένας περιμετρικός δακτύλιος. Σε αυτά τα πλαίσια πάντα, λειτουργεί ο δρόμος επί των οδών Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή, ( παράλληλα στις γραμμές του τρένου ) που οδηγεί στο ξενοδοχείο ΝΕΣΤΟΣ, όπως και άλλες νέες οδικές αρτηρίες και κόμβοι οι οποίοι δρομολογούνται.

Επιμέλεια:
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νερό υγιεινό και …Δροσερό πίνουν οι Ξανθιώτες

Νερό καθαρό και υ …