Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στη δίνη του ελληνοσκοπιανού η Χαρτοβιομηχανία Diana

Στη δίνη του ελληνοσκοπιανού η Χαρτοβιομηχανία Diana

0

Στη δίνη του ελληνοσκοπιανού έχει εμπλακεί η Χαρτοβιομηχανία Ξάνθης Diana καθώς έχει διαπιστωθεί σε συσκευασία συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντων της να αναγράφονται τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία υπάρχει η συντομογραφία ΜΚ ανάμεσα στις άλλες χώρες και στις ενδείξεις για τη γλώσσα αναγραφής του περιεχομένου. Το θέμα αυτό γνωστοποιήθηκε από Blog και ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης και προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε αντεθνική ενέργεια έως μάλιστα του σημείου κάποιοι «θερμόαιμοι» να προτείνουν μποϋκοτάζ των προϊόντων της DIANA.
H DIANA «δείχνει» ως υπεύθυνο τον ΕΛΟΤ
Το «Ε» επικοινώνησε με τη νομική σύμβουλο της εταιρίας κ. Γιαννοπούλου Ασπασία προκειμένου να διευκρινιστεί σε τι αποσκοπούσε η συγκεκριμένη ενέργεια της εταιρείας. Η κα Γιαννοπούλου τόνισε ότι η συγκεκριμένη παρτίδα είχε εντοπιστεί προ διμήνου από την εταιρεία και αποσύρθηκε. Αναφορικά με τα κίνητρα μιας τέτοιας ενέργειας που αποτελεί έμμεση νομιμοποιήσει ενός ονόματος που διεκδικούν τα Σκόπια και δεν αποδέχεται η χώρα μας η κα Γιαννοπούλου με την απάντησή της εμμέσως πλην σαφώς μετέθεσε την ευθύνη στον ΕΛΟΤ (Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης). Συγκεκριμένα ανέφερε ότι στην αναγραφή των ονομάτων των χωρών στη συσκευασία έγινε πιστή αντιγραφή των κωδικών που δίνει ο ΕΛΟΤ. Ότι δηλαδή αυτή είναι η αναγραφή της FYROM σε συγκεκριμένο έγγραφο του ΕΛΟΤ. Επεσήμανε δε ότι ουδόλως είχε πρόθεση η εταιρεία η οποία μάλιστα εδρεύει σε μια ακριτική περιοχή και έχει αυξημένη ευαισθησία για τα εθνικά θέματα να εμπλακεί σε τέτοιου είδους θέμα, ούτε βεβαίως τούτο σημαίνει κάποιου είδους αναγνώριση των Σκοπίων με τη συγκεκριμένη ονομασία.
Το «Ε» επικοινώνησε με αρμόδιους στον ΕΛΟΤ οι οποίοι και ζητούσαν αριθμό ΦΕΚ του σχετικού εγγράφου με την αναγραφή αυτή. Ο αρμόδιος του τμήματος τυποποίησης κ. Μελαγράκης έλειπε και η απάντησή του μετατέθηκε για την προσεχή Δευτέρα.
Αντίδραση από την «Δημοκρατική Αναγέννηση»
Παρόμοια δημοσιογραφική «κινητοποίηση» όμως έγινε το γραφείο Τύπου του κόμματος «Δημοκρατική Αναγέννηση», πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής. Σε δελτίο τύπου που απέστειλε στις 23 Απριλίου αναφέρει σχετικά: «Άμεση ήταν η αντίδραση της Δημοκρατικής Αναγέννησης στην πληροφορία που "διέρρευσε" στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία, προϊόντα της χαρτοβιομηχανίας Θράκης Diana, κυκλοφορούν με την ένδειξη MK (δηλαδή Μακεδονία), άρα αναγνωρίζοντας εμμέσως το γειτονικό κρατίδιο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σταύρος Βιτάλης, με τη νομική σύμβουλο της εταιρίας κ. Γιαννοπούλου Ασπασία, έγινε σαφές από την πλευρά της Diana πως το ΜΚ, διαγράφηκε εδώ και δύο μήνες από όλα τα προϊόντα της.
Η εταιρία υποστηρίζει, και έχει τελικά δίκιο, πως η ιστορία αυτή ξεκινά από τον ΕΛΟΤ, τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης, ο οποίος και στην σχετική του περιγραφή των διεθνών ορολογιών, δυστυχώς συμπεριλαμβάνει και την σχετική άμεση αναγνώριση του γειτονικού κρατιδίου με το όνομα Μακεδονία. Αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων, δεν βρίσκεται μόνο στα διεθνή συμφέροντα και στις επιλογές της Σκοπιανής προπαγάνδας, αλλά στον πυρήνα του εγκληματικά αδιάφορου αθηνοκεντρικού κράτους και των οργανισμών του.
Από την πλευρά του ο κ. Ζερίτης, Πρόεδρος της Diana, με σαφή στάση στα εθνικά μας θέματα, προχώρησε αυτοβούλως στη διαγραφή του ΜΚ από τα προϊόντα της εταιρίας του. Άρα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει κανένα είδους μποϋκοτάζ στα προϊόντα της εταιρίας του, δεδομένης της άμεσης αντίδρασής του. Ο κύριος αίτιος είναι για μια ακόμη φορά η ανευθυνότητα των κρατικών υπηρεσιών όπως του ΕΛΟΤ, που φαίνεται δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι "παίζει με την φωτιά".
Η Δημοκρατική Αναγέννηση, καλεί τον ΕΛΟΤ, να διαγράψει αμέσως από τις προδιαγραφές του το όνομα ΜΚ, που υπονοεί άμεση αναγνώριση της προπαγάνδας του κρατιδίου του Γκρουέφσκυ και να δώσει σήμερα εξηγήσεις στον ελληνικό λαό για την ανεύθυνη στάση του. Καλεί επίσης τις εταιρίες που συντονίζονται αναγκαστικά με τις προδιαγραφές του ΕΛΟΤ, να προχωρήσουν σε μονομερή διαγραφή της περιγραφής ΜΚ από τα προϊόντα τους, όπως έκανε ο κ. Ζερίτης».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα προσληφθούν 8 εργάτες με δίμηνη σύμβαση από το δήμο Ξάνθης

Η Δημοτική Επιχε^…