Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Δεν παραλαμβάνει ο Δήμος Ξάνθης το νέο δρόμο!

Δεν παραλαμβάνει ο Δήμος Ξάνθης το νέο δρόμο!

0

Το έργο έχει πραγματοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη στην κυκλοφορία.

Τι ακριβώς συμβαίνει, και που καθυστερεί η διαδικασία;

Ο δρόμος έχει ολοκληρωθεί από το καλοκαίρι, και ενώ είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο εξυπηρετεί αρκετούς πολίτες της Ξάνθης που κατευθύνονται προς την Εκτενεπόλ, το Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και την περιοχή της Καλλιθέας, δεν δίνεται στην κυκλοφορία.

Έτσι ο καινούριος δρόμος χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της περιοχής για πάρκινγκ αλλά και από πολλούς πολίτες της περιοχής και όχι μόνο, για τον απογευματινό τους περίπατο.

Τελικά το “E” δίνει την απάντηση σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο ταλαιπωρεί τους πολίτες της Ξάνθης.

Άφαντος τις προηγούμενες μέρες ο Δήμος Ξάνθης, σε κάθε προσπάθεια του “Ε” να αναζητήσει τι ακριβώς συμβαίνει με την καθυστέρηση του ήδη κατασκευασμένου δρόμου, ο οποίος οδηγεί από την περιοχή της Κυψέλης στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Σε επικοινωνία του “E” με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, δόθηκε η πληροφορία ότι ο συγκεκριμένος δρόμος, καθώς και όλη η περιοχή ανήκει στην εταιρεία Κτηματική-Κατασκευαστική Εκτενεπόλ ΑΕ, η οποία είναι υπεύθυνη για την κατασκευή και παράδοση του έργου στους πολίτες της Ξάνθης.

Τι συμβαίνει, τελικά    

Ο δρόμος, ο οποίος ξεκινά από την περιοχή της Κυψέλης και οδηγεί στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ξεκινά μονής πορείας για τους οδηγούς που πηγαίνουν και έρχονται στην περιοχή, αφού το καινούργιο κομμάτι δεν δίνεται στην κυκλοφορία και λίγα μόλις μέτρα πριν το Νοσοκομείο Ξάνθης μεταμορφώνεται ξαφνικά με μία άκρως επικίνδυνη στροφή, σε διπλής κατεύθυνσης αλλά με δύο ξεχωριστές και φαρδιές λωρίδες κυκλοφορίας, όπως θα έπρεπε να είναι ολόκληρος ο δρόμος.

Το πρόβλημα βέβαια δεν βρίσκεται στην καθυστέρηση του δρόμου, αλλά στην επικίνδυνη στροφή που εμφανίζεται ξαφνικά και όταν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, τότε θα πρέπει να δοθούν οι εξηγήσεις από τους  αρμόδιους.

Ο Δήμος Ξάνθης μας παρέπεμψε, τελικά στον κ. Κουστένη Ιωάννη, ο οποίος είναι ο Επιβλέπων Μηχανικός του έργου, ο οποίος δήλωσε στο “E”: «Δεν έχω καμία αρμοδιότητα να μιλήσω για το έργο του δρόμου που οδηγει στο Νοσοκομείο Ξάνθης, εγώ απλά είμαι ο επιβλέπων μηχανικός της Εκτενεπολ Α.Ε. στην Ξάνθη, δεν γνωρίζω τίποτα για την παράδοση του δρόμου» και μας παρέπεμψε στα γραφεία της Εκτενεπόλ ΑΕ, τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα.

Σε επικοινωνία του “E” με την Εκτενεπόλ ΑΕ και συγκεκριμένα με την κα. Κορίνα Δαγκλή, η οποία είναι υπεύθυνη για τα έργα, τα οποία πραγματοποιεί η Εκτενεπόλ Α.Ε. στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, μας ενημέρωσε για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Η κα. Κορίνα Δαγκλή δήλωσε αποκλειστικά στο “E” «Ο δρόμος, ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί και θα έπρεπε ήδη να έχει δοθεί στην κυκλοφορία, δεν είναι ιδιοκτησία της Εκτενεπόλ Α.Ε., αλλά είναι κοινόχρηστός και όπως γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, οτιδήποτε κοινόχρηστο ανήκει στο Δήμο, όχι μόνο ο δρόμος αλλά και το πράσινο της περιοχής. Η μη παραλαβή του δρόμου είναι καθαρά, υπαιτιότητα του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος έχει ενοχληθεί επανειλημμένα για την παραλαβή του δρόμου από την Εκτενεπόλ Α.Ε. Ο Δήμος Ξάνθης όχι μόνο δεν παραλαμβάνει τον δρόμο, ο οποίος έχει κατασκευαστεί αλλά υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν τα δημοτικά τέλη. Ο δρόμος έχει κατασκευαστεί με κονδύλια της Εκτενεπόλ Α.Ε., και δεν υπάρχει εξήγηση γιατί δεν δίδεται στην κυκλοφορία. Μοναδικός υπαίτιος είναι ο Δήμος Ξάνθης που δεν τον παραλαμβάνει, χωρίς να γνωρίζω το λόγο». 

Ο Δήμος Ξάνθης, πρέπει να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει!

Πριν είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές για ακόμη μία φορα.

Ι. Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με σημαντικές παρουσίες τα φετινά «Δημήτρεια»

Ένα διήμερο εκδη_…