Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Χρίστος Πούλιος: Αλλού ποδηλατόδρομοι κι εδώ κυκλοφοριακό χάος!

Χρίστος Πούλιος: Αλλού ποδηλατόδρομοι κι εδώ κυκλοφοριακό χάος!

0

Μ’ αφορμή την είδηση για την επικείμενη κατασκευή ποδηλατοδρόμων μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων στις κεντρικές οδούς της Αλεξανδρούπολης, ο επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή» κ.Χρίστος Πούλιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θλίψη κι αγανάκτηση μας προκαλεί η ανακοίνωση.

Θλίψη γιατί αλλού οι Δημοτικές Αρχές, έστω κι αργά, αναλογίζονται τις ευθύνες τους, σχεδιάζουν και υλοποιούν δίκτυα εναλλακτικού τρόπου μετακίνησης των δημοτών τους. Εδώ, σε εμάς, περί άλλων τυρβάζουν ο κ. Στυλιανίδης και η κουρασμένη του παρέα. Εδώ σκέπτονται πώς θα κόψουν τα πεζοδρόμια της Τσιμισκή για να χωρέσουν να παρκάρουν παράνομα τα αυτοκίνητα, πώς θα φέρουν το Μουρατίδη για να μας αναβαθμίσει πολιτιστικά και πώς θα κάνουν αδιαφανώς ρουσφετολογικές προσλήψεις για να διατηρήσουν τις έμμισθες θεσούλες τους στο Δήμο.

Αγανάκτηση γιατί ο κατά τα άλλα «δημοκρατικός» και «ανοιχτός στις προτάσεις» κ. Στυλιανίδης και σ’ αυτό το θέμα δεν είδε, δεν άκουσε, δεν αντιλήφθηκε τις προτάσεις μας για κατασκευή ποδηλατοδρόμων στην πόλη μας.

Τρία Τεχνικά Προγράμματα μας έφεραν ως τώρα τα τρία χρόνια που είμαστε στο Δήμο και σε κανένα δε μας ρώτησαν, σε κανένα δεν αφουγκράστηκαν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Και τώρα που η επόμενη χρονιά είναι προεκλογική τι θα δουν τα μάτια μας… Ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της Ξάνθης, τσιμέντο στις αυλές των Κιμμερίων, αναθέσεις των 45.000€…

Μ’αυτά και μ’αυτά πορεύεται ο Δήμος της μιζέριας και της διαχείρισης.

Θα τους ξαναδώσουμε την ευκαιρία να μας διοικήσουν ή θα τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας;;

Αρκετή ζημιά έκαναν στον τόπο.»

Α) Ποδηλατόδρομοι στην Αλεξανδρούπολη (αναδημοσίευση της είδησης – πηγή Ε.ΡΑ. Δίκτυο):

«Τη σύμβαση του έργου για την κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Αλεξανδρούπολη υπέγραψε ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Αλεξανδρής. Ο ποδηλατόδρομος θα διατρέχει κεντρικές οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας του Έβρου και θα έχει συνολικό μήκος τέσσερα χιλιόμετρα, περίπου. Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, ο ποδηλατόδρομος δεν θα επιβαρύνει την κυκλοφορία και στάθμευση των αυτοκινήτων, αντίθετα, εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τα “διπλοπαρκαρίσματα”, ενώ οι οδηγοί των ποδηλάτων θα κινούνται στη δική τους λωρίδα, με περισσότερη ασφάλεια.

Ο προϋπολογισμός του έργου, το οποίο, όπως δεσμεύτηκε ο ανάδοχος εργολάβος, θα ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες, ανέρχεται σε 1εκ. ευρώ. Την ικανοποίησή της για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου εξέφρασε και η Οικολογική Εταιρεία Έβρου, ο εκπρόσωπος της οποίας, Γιώργος Δεμερίδης, έκανε λόγο για ένα έργο «που προωθεί τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης μέσα στην πόλη, συμβάλλοντας, παράλληλα, στον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου και της συνεπαγόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης». 

Β) Κυκλοφοριακό χάος στην Ξάνθη (αναδημοσίευση «ρεπορτάζ» από τη στήλη «Η φωνή του πολίτη», XanthiPress – 18.07.09, με τίτλο «το παράδειγμα της πόλης»):

«Φορτηγό του Δήμου Ξάνθης, κινήθηκε σε μονόδρομο (οδός Γκίφχορν, πίσω από τη Νομαρχία)  σταμάτησε την κυκλοφορία και δημιουργεί μποτιλιάρισμα, εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε όσους κινούνται νόμιμα στο δρόμο τους, σημειώνει ο φίλος της στήλης που έστειλε τη σχετική φωτογραφία. Φαίνεται ότι ο Δήμος δίνει τον τόνο και το κυκλοφοριακό ήθος που πρέπει να επικρατήσει στους δρόμους της πόλης για να γίνει ακόμη πιο πολιτισμένη.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδημία ανεργίας στους νέους και στις γυναίκες

Διαστάσεις επιδη…