Αποστάσεις παίρνει η ΝΟΔΕ

0

«Η εξουσία φθείρει πολύ γρήγορα αυτούς που δεν την έχουν», έγραψε ο Γάλλος φιλόσοφος  – συγγραφέας Μοντεσκιέ  του Διαφωτισμού, στο βιβλίο του «Πνεύμα των Νόμων» το 1748. Η φράση ως σημειολογικό περιεχόμενο και διαχειριστική πρακτική έχει εφαρμογή σε πλείστες περιπτώσεις κυρίως πολιτικών που δεν μπορούν να διαχειριστούν την απώλεια της και δημιουργoύν υποκατάστατα εξουσίας μέσα στο στενό πλαίσιο του περίγυρου τους, προκειμένου να διατηρήσουν την ψευδαίσθηση της. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι όλα αυτά που συμβαίνουν στο συνδυασμό της αντιπολίτευσης του Δήμου Τοπείρου «Ενωτικό Δημιουργικό Όραμα», επικεφαλής του οποίου είναι ο κ. Γιώργος Παυλακάκης. 

Ο κ. Παυλακάκης μετρά τους συμβούλους που απέμειναν να τον στηρίζουν!

Η διαγραφή Μακρίδη υπήρξε το εναρκτήριο λάκτισμα σ’ ένα ντόμινο εξελίξεων που ακολούθησαν με τρεις δημοτικούς συμβούλους του να τον αμφισβητούν ευθέως ως  επικεφαλής του συνδυασμού, να τον επικρίνουν για τον τρόπο άσκησης αντιπολίτευσης, και να του επιρρίπτουν τις ευθύνες για την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει ο συνδυασμός.

Και ενώ η επιστολή των τριών κ. Πραφτσιώτη, Γιαννακίδη, Καραγιαννίδη δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα μέχρι στιγμής δεν λειτούργησαν τα πολιτικά αντανακλαστικά του κ. Παυλακάκη, ο οποίος και προφανώς προβληματίζεται αν πρέπει να προχωρήσει στο δρόμο των διαγραφών έως ότου μείνει…μόνος στο «Δημιουργικό Όραμά» του, αφού απομένει με τους μισούς (μόλις 4) απ’ όσους εξέλεξε ο συνδυασμός του, εκ των οποίων δε ο κ. Κίτσος τάχτηκε δημόσια κατά της διαγραφής Μακρίδη. Συνεπώς δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία για να προβεί σε διαγραφές και ασφαλώς γι’ αυτό σωπαίνει!

Αποστάσεις παίρνει η ΝΟΔΕ

Αποστάσεις από το θέμα παίρνει και η ΝΟΔΕ Ξάνθης αλλά και όλα τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα ο  πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης δήλωσε στο «Ε», ότι είναι πάγια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας οι συνδυασμοί που υποστηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές να έχουν το δικαίωμα και τη δυνατότητα να δρουν ανεξάρτητα και χωρίς παρεμβάσεις από το κόμμα. Επίσης πρόσθεσε ότι αν ζητηθεί από την ΝΟΔΕ μια διαμεσολάβηση προς την κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων έχουν παρατηρηθεί στο συνδυασμό του κ. Παυλακάκη αυτό είναι πρόθυμη να το συζητήσει θεσμικά στο όργανο. Τέλος παραδέχτηκε ότι αυτά είναι λυπηρά φαινόμενα που απογοητεύουν και προβληματίζουν το κόσμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς πρόβλεψη για Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος το Γ.Ν.Ξ.

Με την αφορμή της &#…