Απολογισμός και εξηγήσεις

0

Σε μία ζεστή και σχεδόν φιλική συνάντηση εξελίχθηκε η επετειακή εκδήλωση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, που διοργάνωσε το Σωματείο των επαγγελματιών καφέ μπαρ και κέντρων διασκέδασης της πόλης μας, την περασμένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009, στις 18:30, στο ξενοδοχείο «Ελισσώ»
Εκπροσωπώντας περισσότερες από εξήντα επιχειρήσεις και εκατόν πενήντα επαγγελματίες, το εν λόγω Σωματείο φαίνεται αποφασισμένο να παρέμβει σε ένα χώρο για τον οποίο δεν υπήρχαν πολλά καλά λόγια να ειπωθούν στο παρελθόν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως ομολόγησε και ο αντιπρόεδρός του, κ. Ανδρέας Ιντζές «να είμαστε ο εύκολος στόχος, τόσο των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, όσο και κάθε κακόβουλης κριτικής».
Η συνάντηση πάντως ξεκίνησε με έναν απολογισμό του έργου του σωματείου και τις διοίκησής του, όπου ο πρόεδρος του Σωματείου, κ. Δημήτριος Πασαλής, αναφέρθηκε στις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, προς όφελος των μελών και του κλάδου γενικότερα. Επισημάνθηκαν κάποιες αδυναμίες αλλά ανακοινώθηκαν και πρωτοβουλίες για το νέο έτος, όπως η συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το προσωπικό των καταστημάτων των μελών του Σωματείου. Δόθηκαν επίσης από τον κ. Πασαλή διευκρινήσεις αναφορικά με θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με «παρατράγουδα» που έγιναν στη διάρκεια των περυσινών Θ. Λ. Ε., αλλά και για κάποιες δικές του δηλώσεις που είδαν προ ημερών το φως της δημοσιότητας. Όπως υποστήριξε τόσο ο κ. Πασαλής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου, που ήταν παρόντα, ζήτημα νοθείας στα ποτά αλλά και ζήτημα αισχροκέρδειας από πλευράς των καταστηματαρχών δεν τίθενται, τόσο λόγω των συνεχών, εκτεταμένων και σχεδόν εξοντωτικών, όπως υποστήριξαν, ελέγχων που γίνονται από τις διάφορες υπηρεσίες, όσο και γιατί, δεδομένου του μεγέθους της αγοράς, μία τέτοια κίνηση από μέρους οποιουδήποτε ιδιοκτήτη καταστήματος διασκέδασης, θα ισοδυναμούσε με επαγγελματική αυτοκτονία. Αναφορικά δε με το θέμα της επιβολής εισόδου στα καταστήματα διασκέδασης κατά την περίοδο του καρναβαλιού, η διοίκηση του Σωματείου υπεραμύνθηκε αυτής της τακτικής που ακολουθούν τα μέλη του, προβάλλοντας ως επιχειρήματα το ότι πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικό γεγονός αλλά και τις μεγάλες καταστροφές που υφίστανται τα καταστήματά τους κατά την διάρκεια των Θ.Λ.Ε., αφήνοντας ουσιαστικά στους ξανθιώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας την επιλογή του αν θ’ αποφασίσουν ή όχι να επιλέξουν αυτό τον τρόπο διασκέδασης.
Κατά τα λοιπά, όλους τους παριστάμενους απασχόλησε το θέμα της επέκτασης της μείωσης του δημοτικού φόρου 2% και 5% (τέλος παρεπιδημούντων) από τα ξενοδοχεία και τα κάθε τύπου καταλύματα και στις δικές τους επιχειρήσεις, ασκώντας παράλληλα δριμύτατη κριτική σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται στη μείωση αυτή, χαρακτηρίζοντας για μία ακόμη φορά τον φόρο αυτό ως «χαράτσι».
Στην εκδήλωση του Σωματείου παραβρέθηκαν επίσης εκτός των προαναφερθέντων, τόσο ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε., κ. Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε., κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, τους οποίους τόσο ο κ. Πασαλής, όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου ευχαρίστησαν θερμά για την συνδρομή τους κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Σωματείου τους.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Καβάλα τη συνεδρίαση της Υπερνομαρχίας

Συνεδριάζει στην…