Απαράδεκτες συμπεριφορές…

0

Σε μία εκτεταμένη προσπάθεια να διατηρήσει το χρώμα που προσδίδουν στο κέντρο του Δήμου Ξάνθης τα παρτέρια και οι (ελάχιστες…) οάσεις πρασίνου, έχει αποδυθεί η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης. Μία προσπάθεια που δεν θα χρειαζόταν αν απέναντί της δεν έβρισκε, εκτός των αδέσποτων σκυλιών που τα λυμαίνονται κατά… προτίμηση, και κάποιους ασυνείδητους συμπολίτες μας, οι οποίοι επιδίδονται σε συστηματικές αφαιρέσεις των λουλουδιών που φυτεύονται, καταστρέφοντας την εικόνα που με κόπο αλλά και χρήμα, προσπαθεί να δημιουργήσει στην τρέχουσα θερινή περίοδο η αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας το «Ε» συνάντησε το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου 2009, τα συνεργεία της υπηρεσίας αλλά και την προϊσταμένη τους, αντιδήμαρχο κα Σοφία Καραγιαννίδου, στις μικρές εκτάσεις πρασίνου που κοσμούν την λεγόμενη «παραλία» της πόλης μας, στην προσπάθεια των πρώτων να αποκαταστήσουν τις ζημιές που έγιναν στους εκεί χώρους πρασίνου με την εκ νέου φύτευση λουλουδιών.

«Σήμερα αναγκαστήκαμε να κάνουμε μία μικρή ανάπλαση σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη, την τρίτη για την φετινή χρονιά, βάζοντας χίλιες περίπου πετούνιες σε διάφορα παρτέρια τα οποία έχουν ήδη καταστραφεί τόσο από αδέσποτα σκυλιά, όσο και κυρίως από κάποιους συμπολίτες μας οι οποίοι φαίνεται να μην δείχνουν καμία απολύτως ευαισθησία και προσοχή σε αυτά, καθώς όμως και από κάποιους ανθρώπους οι οποίοι φαίνεται να τα κλέβουν συστηματικά … Η ανάπλαση έχει ξεκινήσει από την περιοχή του «Αμοιρίδειου» Κλειστού Γυμναστηρίου και έχει φτάσει μέχρι το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Όμως αυτό που θέλω να απευθύνω σαν έκκληση αλλά και παράκληση προς όλους τους συμπολίτες μας είναι να προσέχουν τα άνθη που με κόπο και έξοδα έχουμε τοποθετήσει σε αρκετά σημεία της πόλης μας διότι, κατά την γνώμη μου, είναι κρίμα να χαλάνε ακόμη και σε μια ημέρα αυτά που με κόπο προσπαθούμε να φτιάξουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με το αν θα προχωρήσει η υπηρεσία και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες, η κα Καραγιαννίδου σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή, το μόνο που κάνουμε, λόγω και των πολλών βροχών που έπεσαν τελευταία στην πόλη μας, είναι να κουρεύουμε τους χώρους πρασίνου του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, λόγω και της επικείμενης εορτής της Αγίας Μαρίνας, συνεργεία της υπηρεσίας μετέβησαν στο δασύλλιο του Ευμοίρου κουρεύοντας τα δέντρα και γενικότερα ευπρεπίζοντάς το. Το ίδιο έγινε και πριν μερικές ημέρες και στο Νεκροταφείο Ξάνθης, δεδομένης της τέλεσης εκεί σήμερα μνημόσυνου υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών όλων όσων υπηρέτησαν ως δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και δημοτικοί υπάλληλοι τον Δήμο Ξάνθης. Πάντως, όπου και όποτε μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς το κάναμε και θα το κάνουμε και στο μέλλον, παρά τις ελλείψεις μας σε προσωπικό τις οποίες εν μέρει ελπίζουμε να καλύψουμε μέσω του προγράμματος τριετούς απασχόλησης της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια, για μία ακόμη φορά, όλο το προσωπικό της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης».

Γιώργος Συληγαρδάκης

syliugardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …