Αναβίωση του περασμένου Δεκέμβρη

0

Ξανά στο στόχαστρο των γνωστών αγνώστων – αναρχικών βρέθηκαν τα υποκαταστήματα τριών τραπεζών που βρίσκονται επί της οδού Μ. Καραολή. Πιο συγκεκριμένα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου προς Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009, περί τις 12:00 – 12:15 τα μεσάνυχτα, άγνωστοι επιτέθηκαν με σφυριά και βαριοπούλες κατά των βιτρινών της Marfin Bank, της Εθνικής και της Εμπορικής Τράπεζας, αφήνοντας πίσω τους εκτεταμένες καταστροφές, ιδίως στο κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, το οποίο θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθούν οι επισκευές που υπέστη, κάτι που γίνεται προσπάθεια να γίνει εντός της ημέρας. Πέραν των μεγάλων καταστροφών πάντως δεν σημειώθηκε καμία αρπαγή ή λεηλασία του εσωτερικού του υποκαταστήματος. Κατά τα λοιπά, τα δύο άλλα υποκαταστήματα συνέχισαν κανονικά την λειτουργία τους, μιας και οι όποιες ζημιές υπέστησαν αφορούσαν αποκλειστικά τους εξωτερικούς υαλοπίνακές τους, χωρίς άλλες ζημιές στο εσωτερικό τους, που να παρακωλύουν την δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών τους. Πάντως υπάρχει πρόθεση να κατατεθούν μηνύσεις κατ’ αγνώστων εκ μέρους των τραπεζών, κάτι που όμως θ’ αποφασιστεί σε περιφερειακό ή κεντρικό επίπεδο.
Αν σ’ αυτό το «έργο» υπήρξαμε θεατές και τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαν στοχοποιηθεί και πάλι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα, στην επίθεση που έγινε χθες τα ξημερώματα, υπήρξε και μία πρωτοτυπία. Καταστροφές προκλήθηκαν από τους αγνώστους και στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ξάνθης, που βρίσκεται επί της οδού Σμύρνης, παράπλευρα του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας. Προφανώς εκλήφθηκε από τους δράστες ως «χώρος – σύμβολο της εξουσίας» και δέχθηκε και αυτό τις «περιποιήσεις» τους, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν πολύ μεγάλες ζημιές.
Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης δεν υπήρξε, μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, όμως ανεπίσημα γίνεται λόγος για «γνωστούς – αγνώστους» και «αναρχικούς, που αναβιώνουν τον περασμένο Δεκέμβρη», χωρίς όμως να είναι προφανής κάποια κατεύθυνση προς την οποία να στρέφονται οι έρευνές της.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράνομος 17χρονος Αλβανός μετέφερε 5 Πακιστανούς

Συνελήφθη 17χρονο …