Ανακύκλωση από τον Δήμο Ξάνθης

0

Με ανακοίνωσή του τμήματος καθαριότητας, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης γνωστοποιείται στους δημότες της πόλης μας η συμμετοχή του Δήμου σε πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με την συνεργασία και την υποστήριξη της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών» Α.Ε., η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. για την διαχείριση αυτού του προγράμματος.
Στην ανακοίνωση τονίζεται η σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, όχι μόνο γιατί περιορίζονται έτσι κατά πολύ τα απορρίμματα που πηγαίνουν στην χωματερή, αλλά γιατί προστατεύεται έτσι το περιβάλλον από τις βλαβερές ουσίες που βρίσκονται σήμερα ανεξέλεγκτες παντού, ενώ παράλληλα εξοικονομούνται έτσι πρώτες ύλες για την παραγωγή νέων προϊόντων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ξανθιώτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
1. Όταν μία μεγάλη ηλεκτρική – ηλεκτρονική συσκευή (τηλεόραση, πλυντήριο, ψυγείο κλπ.) πάψει να λειτουργεί, πρέπει να ειδοποιείται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης στο τηλέφωνο 25410 22786, για να παραλάβει την παλιά συσκευή προς ανακύκλωσή της. Δεν θα πρέπει οι ηλεκτρικές συσκευές να αφήνονται στο πεζοδρόμιο αν δεν είναι βέβαιο ότι μέσω του Δήμου, θα προωθηθούν προς την ανακύκλωση.
2. Οι μικρές, μη χρήσιμες συσκευές, μπορούν να αφήνονται στα σημεία που είναι τοποθετημένοι μικροί πράσινοι κάδοι με την ένδειξη της «Ανακύκλωσης Ηλεκτρικών Συσκευών». Τα σημεία αυτά είναι στην είσοδο του Δημαρχείου, στη Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, στην Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., στο κεντρικό Κ.Α.Π.Η. και στο παράρτημα της Χρύσας, στα γραφεία των κοινοτικών καταστημάτων Κιμμερίων και Ευμοίρου.
3. Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των παιδιών των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας, με θέματα την καθαριότητα της πόλης μας και την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Πιλοτικά επίσης θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης των συσκευών για να έχουν πρόσβαση και τα παιδιά, που θα είναι άλλωστε και οι αυριανοί πολίτες, οπότε η διαμόρφωση από τώρα σε αυτά οικολογικής συνείδησης είναι απαραίτητη.

Γ. Σ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ποτέ την Κυριακή!

    Την αντίθεσή της προς τις αιτιάσεις του ΣΕΛΠΕ για λειτουργία των καταστημάτων και την Κυρι…
  • Πανδημία …ανεργίας στην Ξάνθη

    Με τη φράση «Πρέπει να γίνει κάτι…φτάσαμε στο απροχώρητο», κρούει τον κώδωνα του κινδύνου …
  • Εμπρηστική επίθεση σε αρτοποιείο

    Σε οικονομική διαφορά ισχυρίζεται ο κ. Σ. Καπαγερίδης ότι οφείλεται η εμπρηστική επίθεση ε…
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποτέ την Κυριακή!

Την αντίθεσή της προς τις αιτιάσεις του ΣΕΛΠΕ για λειτουργία των καταστημάτων και την Κυρι…