Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για τη Θράκη

Άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για τη Θράκη

0

Ανοιχτή επιστολή προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό απέστειλε το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης επισημαίνοντας την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι επαγγελματίες και βιοτέχνες του νομού Ροδόπης, ζητώντας παράλληλα τη λήψη διαφόρων μέτρων προς αντιμετώπιση της όλης αρνητικής κατάστασης που δημιουργεί ασφυξία στην αγορά.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αφού  σας συγχαρώ για την περίτρανη νίκη σας στις βουλευτικές εκλογές στις 4-10-2009., θέλω να σας μεταφέρω την αγωνία και τον προβληματισμό των μικρομεσαίων του Ν. Ροδόπης. Αυτή την στιγμή βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση ,(Η ΚΑΙ ΑΘΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ), γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας μας, έχοντας ταχθεί με την ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, άφησε να δεινοπαθούν οι μικροί και πολύ μικροί επαγγελματοβιοτέχνες, ιδιαίτερα δε οι επαγγελματοβιοτέχνες στο Ν. Ροδόπης. Σας αναφέρω μονάχα ότι, το 2007 κλείσανε τα καταστήματά τους 276 μικροεπαγγελματίες, το 2008 579 μικροεπαγγελματίες και η τραγική λίστα συνεχίζει να αυξάνεται το 2009. Από την παράθεση των αριθμών μπορεί να γίνει κατανοητό το δράμα που βιώνει η Ροδόπη.

Κε Πρωθυπουργέ

Χορτάσαμε από κοροϊδίες και ψεύτικες υποσχέσεις (ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΑΧΙΑ).

Για αυτό και επιγραμματικά θα ήθελα να σας αναφέρω ορισμένα από τα ΔΕΙΝΑ που επέφερε η προηγούμενη κυβέρνηση στους μικρομεσαίους του τόπου μας, αναζητώντας την παρέμβασή σας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΙΑΣ σε βάρος του κλάδου μας:

1.  Στις 30-12-2004 κατήργησε την επιδότηση επιτοκίου 2% στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις.

2.  Στις 30-12-2004 επίσης κατήργησε την επιδότηση επιτοκίου 3% στις εμπορικές και επαγγελματικές επιχειρήσεις

3.  Η επιδότηση εργασίας (12%) δεν έχει καταβληθεί για το 2° εξάμηνο του 2007 κι εντεύθεν. Επιπλέον, αν και η επιδότηση εργασίας ξεκίνησε το 1988, 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ξαφνικά μέσα από … τις αλχημείες του πρώην Διοικητή του ΟΑΕΔ, απεντάχθηκαν από τα προγράμματα οι βιοτέχνες, χαρακτηριζόμενοι αυθαίρετα ως «επαγγελματίες». 

4.  Στους Νομούς Καβάλας και Δράμας δόθηκε 50% επιδότηση επιτοκίου. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ.

5. Η φορολόγηση των καταστημάτων με 2% ή 5% υπέρ των ΟΤΑ, εξακολουθεί να αποτελεί μια άδικη υπέρμετρη επιβάρυνση παντελώς αναιτιολόγητη και χωρίς κανένα ανταποδοτικό χαρακτήρα.

6.  Το 60% των μικρομεσαίων είναι σήμερα ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΙΧΑ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ   με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πουθενά.

7. Στα   Κ.Ε.Τ.Α., (Κέντρα   Επιχειρηματικής   και   Τεχνολογικής Ανάπτυξης), σήμερα δουλεύουν 167 άνθρωποι κι έχουν να πληρωθούν  4  μήνες. Ας αποσαφηνίσει η Κυβέρνηση τις προθέσεις της: Θα κλείσουν τα ΚΕΤΑ ή όχι;(ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ, ΜΟΝΙΜΕΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ.)

8.  Για πάρα πολλά χρόνια, ο Ο.Α.Ε.Ε. (πρώην ΤΕΒΕ) είχε εκλεγμένο Διοικητή. Η    προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε την αιρετότητα τοποθετώντας ένα από τα Golden Boys με τα οποία έβαζε χέρι στα χρήματα των ταμείων. Μάλιστα αύξησε τον μισθό του Διοικητή ΚΑΤΑ 28.080 € ! Επιπλέον στον ΟΑΕΕ παρατηρείται σήμερα το φαινόμενο, να έχουμε γιατρούς συμβεβλημένους ως ιδιώτες και παράλληλα να είναι και μόνιμοι Δημόσιοι  υπάλληλοι. Να κατέχουν 2 και 3 θέσεις, ΟΛΟΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ.

9.  Είναι παράλογο, οι ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ μόλις συνταδοξιοδοτούνται να μεταφέρονται ιατροφαρμακευτικά στο  Ι.Κ.Α. Είναι απαράδεκτο και άδικο για τους 800.000 και πλέον ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε.

10. Σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο να έχουμε ανθρώπους με 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και να μην μπορούν να  βγουν στην σύνταξη γιατί δεν συμπλήρωσαν το 60ο έτος της ηλικίας τους. Αυτή είναι άλλη μια αδικία σε βάρος των μικρομεσαίων που δεν ζητούν τίποτε άλλο παρά η μεταχείρισή της να είναι ισότιμη με τους υπολοίπους πολίτες.

11. Κύριε Πρωθυπουργέ, ήδη άρχισαν να λήγουν οι δόσεις του Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε. Οι μικρομεσαίοι αδυνατούν να τις πληρώσουν και θα δημιουργηθούν νέα προβλήματα. Για αυτό σαν παρακαλούμε να το ρυθμίσετε ώστε οι δόσεις να λήγουν κάθε χρόνο αντί για κάθε εξάμηνο έτσι ώστε να ανασάνει η αγορά.

Κύριε   Πρωθυπουργέ,  

Ο   Νομός Ροδόπης είναι ο μόνος περιφερειακός νομός με 2 Επιμελητήρια, το Επαγγελματοβιοτεχνικό και το Εμποροβιομηχανικό. Στο Επιμελητήριό μας, έχουμε   αποφασίσει ότι δεν χρειάζονται 2 Επιμελητήρια. Δεν συντρέχει κανένας λόγος. Έχουμε ήδη προτείνει την συνένωση των Επιμελητηρίων (ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ) πλην όμως ή πρότασή μας έχει προσκρούσει στα μικροπολιτικά σχέδια της προηγούμενης Κυβέρνησης για τον τόπο μας. Ντόπιοι πολιτευτές κάνανε πολιτικό ερμητήριο το ένα Επιμελητήριο ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, με αποτέλεσμα να έχει πικράνει την συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας, που ανέρχονται στις 6000, αλλά και σχεδόν όλο το πληθυσμό  του Νομού μας.

Είμαστε σίγουροι κ. Πρωθυπουργέ ότι θα σκύψετε πάνω στα προβλήματα του ακριτικού Νομού μας με όλες τις ιδιαιτερότητες που έχει. Εξάλλου το έχετε αποδείξει ότι τρέφετε μια ιδιαίτερη αδυναμία στον ακριτικό Νομό μας.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς από τα 6000 μέλη του Επιμελητηρίου μας.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Λιούρτας»

 

– Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους υπουργούς και στους φορείς του νομού

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …