Αισιοδοξία και γκρίνιες

0

Τέλος στο …θρίλερ της υποψηφιότητας Κοντού έδωσε η ανακοίνωσή των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.  καθώς στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης συμπεριλαμβάνεται η υποψηφιότητα του μετά του κ. Κώστα Ζαγναφέρη,  της κας Γεωργίας Ανδρέου και από την μειονότητα του κ. Μπουδούρ Αχμέτ και της κας Ζεϊμπεκ Αϊσέλ. Όπως είναι προφανές κρίθηκε ότι ο κ. Κοντός «δεν έβλαψε με τη συμπεριφορά του το κόμμα» – σύμφωνα με τον πήχη του Πρωθυπουργού – και τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μπασιάκος ήταν οι μόνοι που γλίτωσαν τον «πελέκυ της τιμωρίας» των υπόλοιπων λεγόμενων «Βατοπεδινών». Απών από το ψηφοδέλτιο είναι ο Φίλιππος Τσαλίδης και προφανώς αυτό αλληλοσυνδέεται με την παρουσία του κ. Κοντού αφού ο ίδιος είχε αφήσει να εννοηθεί τις τελευταίες μέρες ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο, εφόσον σ’ αυτό βρίσκεται και ο Αλέξανδρος Κοντός.

Δηλώσεις των υποψηφίων του «γαλάζιου ψηφοδελτίου της Ξάνθης

«Καμιά δήλωση προς το παρόν» ήταν η μόνη δήλωση που μπορέσαμε να εκμαιεύσουμε από τον κ. Κοντό ο οποίος …έπεσε με τα μούτρα στο σχεδιασμό και συντονισμό της προεκλογικής τους εκστρατείας με επαφές με το επιτελείο του προκειμένου να κερδίσει τον «χαμένο χρόνο» από την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων.«Επιφυλάσσομαι για οποιαδήποτε δήλωση αύριο», ήταν η μόνη δήλωση του κ. Κώστα Ζαγναφέρη, ο οποίος όπως μάθαμε πέρασε όλο του το πρωινό μιλώντας με τα κεντρικά του κόμματος.

Στο μεταξύ πιο δεκτικοί και εμφανώς χαρούμενοι είναι οι «νεοφώτιστοι» του ψηφοδελτίου. Η κα Γεωργία Ανδρέου στη δήλωσή της σημειώνει: «Αυτή την ύστατη στιγμή συστρατεύομαι στον αγώνα παρόλες τις δυσκολίες Αυτή την ύστατη και δύσκολη στιγμή συστρατεύομαι στον αγώνα παρόλες τις δυσκολίες για μένα, λίγος χρόνος προβολής, φόρτος επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων, μόνο με διάθεση προσφοράς στον τόπο μου. Αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι είμαι έτοιμη, μετά από μια μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στα κοινά της πόλης, να παλέψω και να αγωνιστώ για τον τόπο μου, για την Ξάνθη, από τα έδρανα του Κοινοβουλίου.

Πιστεύω ότι οι Ξανθιώτες θα αξιολογήσουν και θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας με τους αξιόλογους συνυποψηφίους μου, ώστε να συνεχιστεί η πορεία της χώρας προς τα εμπρός με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή».

Ο κ. Μποδούρ Αχμέτ στη δήλωσή του απευθύνει στους μουσουλμάνους συντοπίτες του «αγωνιστικό χαιρετισμό νίκης» και τους καλεί:« να στηρίξουν την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή, ως της μόνης υπεύθυνης δύναμης, ως της μόνης ελπίδας για τον τόπο». «Θέτω τον εαυτό μου στρατιώτη στην προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή και θα αγωνιστώ με πίστη και αφοσίωση για να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης του. Με υπευθυνότητα, με πάθος και αγωνιστικότητα , με ειλικρίνεια με ήθος, με αξιοπρέπεια πολιτεύομαι και ζητώ να με στηρίξετε, να δυναμώσετε τη φωνή μου για να υπηρετήσω με συνέπεια το συμφέρον αυτού του τόπου, για να διεκδικήσω λύσεις για κάθε ατομικό και συλλογικό πρόβλημα, λύσεις για όλη την Ξάνθη και τους κατοίκους της, τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μποδούρ.

Η 5η υποψηφιότητα είναι αυτή της κας Ζεϊμπέκ Αϊσέλ. Μια νέα γυναίκα 32 ετών από τον Εχίνο, η οποία τέλειωσε με άριστα την Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Διαθέτει πολιτική φλέβα καθώς ο προπαππούς της Ζεϊμπέκ Χουσεϊν ήταν βουλευτής με το Εργατικό κόμμα το 1946, ο θείος της Ζεϊμπεκ Τζελάλ βουλευτής το 1977 με την Ν.Δ. ενώ και ο ξάδελφός της Ζεϊμπεκ Χουσεϊν κατεβαίνει υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια δραστηριοποιείται στα κοινά από το 1997 και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο (πρωτοσέλιδο άρθρο στην Ελευθεροτυπία) με τον αγώνα της για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας η οποία της είχε αφαιρεθεί σύμφωνα με το άρθρο 19 σε κείνη και σ’ όλη την οικογένειά της όταν επισκέφτηκαν τη γιαγιά της στην Κωνσταντινούπολη. Την απέκτησε ξανά το 2001 – όπως η ίδια λέει στο «Ε» –  μετά από τον αγώνα της μέσα από το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ελνσίνκι, όπως και η μητέρα της η οποία δικαιώθηκε και από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για το επίδομα πολυτέκνων. Η κα Ζεϊμπέκ ήταν από το 1997 – 2001 στο Ελληνικό Παρατηρητήριο ως παρατηρητής της Θράκης , είναι στο Δίκτυο γυναικών της Ευρώπης ενώ ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ.Ντουκιαντζή. Επί ένα χρόνο διέμεινε στην Άγκυρα και δούλευε στην Ελληνική υπηρεσία του κρατικού τουρκικού καναλιού TRT: «Θέλω να γεφυρώσω το χάσμα που έχει προσκληθεί για διάφορους λόγους μεταξύ της παράταξής μου και της μειονότητας. Όλα τα κόμματα έχουν προβλήματα με την μειονότητα. Πιστεύω ότι η μειονότητα πρέπει να ενωθεί και να στείλει τον δικό της άνθρωπο στη βουλή…τον δικό της άνθρωπο που μιλά την ελληνική και άλλες γλώσσες ώστε να διεκδικήσει τα αιτήματά της και να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της. Θέλω να στείλω το μήνυμα: Οι μειονοτικοί ψήφοι στους μειονοτικούς υποψηφίους. Έχουμε τη δυνατότητα να εκλέξουμε και 2 βουλευτές στην Ξάνθη. Ζητώ την ευκαιρία να παλέψω για τα δικαιώματα της μειονότητας στη Βουλή, όπως παλεύω μέσα από το δίκτυο γυναικών για τα δικαιώματα της γυναίκας!», δήλωσε η κα Ζεϊμπεκ στην πρώτη γνωριμία με το «Ε».

Το παρασκήνιο

Η τεταμένη κατάσταση όλων των ημερών που προηγήθηκαν της ανακοίνωσης του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου της Ξάνθης έκανε πολλά γαλάζια στελέχη να ξεσπάσουν.

«Παιδική χαρά» χαρακτηρίζουν το ψηφοδέλτιο και μιλούν για πανωλεθρία της Ν.Δ. τοπικά. Εκτιμήσεις των ιδίων στελεχών δίνουν στον ΛΑ.Ο.Σ. πάνω από 9! Γενικά το κλίμα που επικρατεί χαρακτηρίζεται από ηττοπάθεια ενώ πολλά μαχαίρια βγήκαν απ’ τα θηκάρια και κραδαίνουν εναντίον του κ. Κοντού τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για το «κατάντημα» όπως λένε της Ν.Δ. στο νομό. Πολλή γκρίνια, πολλά παράπονα και μόνο η σύμπνοια και η ομοψυχία είναι τα χαρακτηριστικά που εκλείπουν από τον κόσμο τη Ν.Δ. Κάποιοι λένε: «είμαστε υπό διάλυση…». Πληροφορίες φέρουν τον κ. Ζαγναφέρη να μην έχει πει το οριστικό «ναι», κάτι που κάποιοι το χαρακτηρίζουν «απαράδεκτο» και κάποιοι ότι: «καλά κάνει…προκειμένου να γίνει ο ψηφοσυλλέκτης του Κοντού» !

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Στέλιος Μωραϊτης χαρακτηρίζει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Ξάνθη: «ψηφοδέλτιο νίκης» και προσθέτει: «Θα διεκδικήσουμε τη ψήφο του ξανθώτικου λαού με ορμή, με πολιτικό θάρρος, οπλισμένοι με επιχειρήματα για τα όσα έχουν

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…