Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Αγώνας για να αλλάξει πορεία ο τόπος

Αγώνας για να αλλάξει πορεία ο τόπος

0

Μιλώντας μπροστά σε ένα πλήθος που τον διέκοπτε συνεχώς με συνθήματα που είχαν αναφορά στις… εθνικές εκλογές, όπως το «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής, για το οποίο τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία «θεωρεί ότι το κόστος της συγκάλυψης είναι μικρότερο από το κόστος των αποκαλύψεων». Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «κουκούλωσε τις υποκλοπές, τα ομόλογα, το Βατοπέδι, τη Siemens, τις αθλιότητες στις άγονες γραμμές».
Και μέσα σε σχεδόν παραληρηματικές εκδηλώσεις του πλήθους που τον παρακολουθούσε, τόνισε: «Η παράταξη που είχε προεκλογική σημαία τη διαφάνεια, κλείνει την αυλαία της με το στίγμα της διαφθοράς».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσέδωσε και πάλι στις εκλογές του Ιουνίου χαρακτήρα δημοψηφίσματος και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα». Πρόσθεσε δε ότι η νίκη στις ευρωεκλογές είναι το πρώτο και καθοριστικό βήμα για να απομακρυνθεί από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος.
«Μπορούμε να αλλάξουμε πορεία, να χαράξουμε νέα πορεία, να βάλουμε τον πολίτη στο επίκεντρο» υπογράμμισε και ζήτησε από τον λαό να μη το βάζει κάτω από τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής αλλά να αγωνιστεί για να αλλάξει πορεία ο τόπος. Υποσχέθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας διεθνώς, θα ανακόψει την καταστροφική πορεία της οικονομίας και θα επιφέρει τομές και αλλαγές που θα βελτιώσουν την εικόνα της χώρας και το επίπεδο των πολιτών.
Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος έκανε λόγο για τεράστια δουλειά που περιμένει το ΠΑΣΟΚ όταν κληθεί να αναλάβει τις τύχες της χώρας, υπογράμμισε ότι κάθε μέρα που περνάει με την κυβέρνηση Καραμανλή στην εξουσία η χώρα διολισθαίνει σε χειρότερη κατάσταση.
Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε αναφορά και στο θέμα της μειονότητας την οποία κάλεσε να συστρατευθεί όπως από παλιά με το ΠΑΣΟΚ που εμπράκτως έχει δείξει το ενδιαφέρον του, ενώ σχετικά με τα Συνεταιριστικά εργοστάσια τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ τα παρέδωσε εν λειτουργία και τα έκλεισε η Ν.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξε – κίνημα Πολιτών στην Ξάνθη

Τις προτάσεις το`…