Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 90η επέτειος για τα Ελευθέρια της πόλης

90η επέτειος για τα Ελευθέρια της πόλης

0

Η 90η επέτειος για τα Ελευθέρια της Ξάνθης θα εορταστεί την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, αφού η 4η Οκτωβρίου φέτος συνέπεσε με τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών. Λόγω της επετείου ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει τριήμερο θρησκευτικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων εθνικής μνήμης, στα πλαίσια των οποίων θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του Θωμά Εξάρχου: «Η Ξάνθη-στη δραματική τετραετία 1919 έως και 1922.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων του εορτασμού:

-Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός οπό ης 8 το πρωί της 9ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου 11ης Οκτωβρίου. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα φωταγωγηθεί η πόλη της Ξάνθης με τη φροντίδα του Δήμου Ξάνθης

Ώρα 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση  στο Ηρώο της  πόλης και  κατάθεση στεφάνων από σχολεία, προσκόπους, οδηγούς, αντιπροσωπείες όλων των οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων και ιδρυμάτων. Τιμές θα αποδώσει η φιλαρμονική ταυ Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

Ώρα 18:30 Υποδοχή της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Ώρα 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον καθεδρικό Ιερά Ναό Της Του θεού Σοφίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

-Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Ώρα 19:00 Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

-Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Ώρα 07:00 Ανάκρουση Εωθινού από τις φιλαρμονικές του Δ’ Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

Ώρα 08:00 Έπαρση σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δ1 Σ.Σ.

Ώρα 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Του Τιμίου Προδρόμου, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Εκφώνηση πανηγυρικού από τον φιλόλογο – συγγραφέα, κ. Θανάση Μουσόπουλο με θέμα: Αφετηρία Αυτογνωσίας και Αναδίπλωσης.

Ώρα 11:00 Δημαρχείο Ξάνθης. Δεξίωση – Τελετή απονομής τιμητικών διακρίσεων.

Ώρα 12:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές και φορείς.

Ώρα 12:15 Παρέλαση Αναπήρων και θυμάτων Πολέμου, εθελοντριών Αδελφών Ε.Ε. Σταυρού, Παναγίας Εφέδρων Πολεμιστών, Πολεμιστών Εθνικής Αντίστασης, μαθητών, φοιτητών, προσκόπων, Δοκίμων Αστυφυλάκων, στρατού, μπροστά από τους επισήμους στην Πλατεία Ελευθερίας

Ώρα 18:00 Υποστολή σημαίας. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Στρατού και η Φιλαρμονική του Δ’ Σ.Σ.

Ώρα 19:00 Παρουσίαση βιβλίου του Θωμά Εξάρχου, ιστοριοδίφη, που φέρει τον τίτλο: «Η Ξάνθη – στην δραματική τετραετία 1919 έως και 1922». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» επί της οδού Καπνεργατών αριθμ. 9.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…