Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μετά από 32 χρόνια τους παραδόθηκε το κλειδί του σπιτιού τους!

Μετά από 32 χρόνια τους παραδόθηκε το κλειδί του σπιτιού τους!

0

Ιδιαίτερο κέφι είχε ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Λυκείου Ελληνίδων τη φετινή χρονιά καθώς συγκυριακά αυτός συνέπεσε με τη παράδοση πριν λίγες μέρες του κλειδιού… του σπιτιού του, αφού ολοκληρώθηκε η αναπαλαίωση – ανακατασκευή του κτιρίου στη συμβολή των οδών Αγ. Γεωργίου και Βενιζέλου (Παλιό ταχυδρομείο) και έπειτα από 23 χρόνια προσφοράς στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας το Λύκειο Ελληνίδων έχει αποκτήσει δική του στέγη!
Εμφανώς χαρούμενη η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ευτέρπη Στάντζιου ευχαρίστησε το δήμο Ξάνθης που με δική του ενέργεια το έργο της αναπαλαίωσης εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα και αποπερατώθηκε καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου: «Το σπίτι του Λυκείου Ελληνίδων είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο που μετά από 32 χρονιά έργου και προσφοράς το Λύκειο αποκτά το δικό του σπίτι».
Λύκειο Ελληνίδων – Ο θεματοφύλακας της παράδοσης
Αναφερόμενη στο έργο του Λυκείου σημείωσε ότι το Λύκειο είναι ένας θεματοφύλακας της παράδοσης καθώς κύριο έργο του είναι η διάσωση, η διατήρηση και η μεταλαμπάδευση στις νεώτερες γενιές της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την παράδοσης: « Οι ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, οι φορεσιές μας, οι χοροί αυτά τα χαρακτηριστικά του ελληνισμού πιστεύουμε ότι πρέπει να προβάλλονται, να αναβιώνουν, να αναδεικνύονται και ιδίως αυτά τα χρόνια της παγκοσμιοποίησης ο ελληνισμός πρέπει να δίνει ένα δυνατό παρόν και ιδιαίτερα στην ακριτική μας Θράκη. Αυτός είναι ο σκοπός του Λυκείου μας και πάνω σ’ αυτό το στόχο εργαζόμαστε αυτά τα 32 χρόνια», επεσήμανε η κα Στάντζιου.
Ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Λυκείου Ελληνίδων πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο μετά την Τσικνοπέμπτη (Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στο κέντρο «Απόλλων»). Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από την Ξανθιώτικη κοινωνία γεγονός υποδηλωτικό της στήριξης και αναγνώρισης του έργου του. Αυτό υπογράμμισε και στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης κ. Παυλίδης όπως επίσης και ο βουλευτής κ. Σγουρίδης και η αντιδήμαρχος κα Καραγιαννίδου.
Τα έσοδα του χορού (από τις προσκλήσεις ) καθώς και από την λαχειοφόρο αγορά που διενεργείται κάθε χρόνο και έχει την καινοτομία ότι …κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος αφού τα δώρα που προσφέρουν οι ξανθιώτες καταστηματάρχες και επιχειρηματίες είναι πάρα πολλά, καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του Λυκείου που ειρήσθω εν παρόδω έχει 350 χορευτές που απαρτίζουν τα χορευτικά του τμήματα και άλλα τόσα μέλη.
Η βραδιά ξεκίνησε με θρακιώτικο χορό από το παιδικό χορευτικό τμήμα. Οι μικροί χορευτές απέδειξαν τη χορευτική τους δεινότητα επί σκηνής και καταχειροκροτήθηκαν!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Πολλών λογιών φαγιά όλα …πατάτες!»

Με το που άρχισε ν&#…