Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Την Κυριακή 30 Αυγούστου η Επίσημη Έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Την Κυριακή 30 Αυγούστου η Επίσημη Έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

0

Η ομιλία του Δημάρχου Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη στις 20:45 στην Πλατεία Μητροπόλεως θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη των Γιορτών για φέτος, παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών επισήμων. Θα ακολουθήσει στις 21:00 η συναυλία του γνωστού συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου και της εξαίρετης τραγουδίστριας και μούσας του Φωτεινής Δάρρα με τη μουσική παράσταση «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΦΩΝΕΣ».

“Ανθρώπινη Φωνή” είναι ο τίτλος της νέας αυτής παράστασης που συνέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μαζί με τους συνεργάτες του Γιώργο Κορδέλλα και Φωτεινή Δάρρα. Ο τίτλος δεν είναι τυχαία δανεισμένος από τον θεατρικό χώρο (αριστουργηματικό θεατρικό μονόπρακτο του Ζαν Κοκτώ) αφού και θεατρικές μνήμες ανακαλεί, και μουσικές. Από τον κόσμο του θεάτρου, ο τίτλος βασίζεται σε μέρη του προγράμματος που συνθέτουν την ερμηνευτική πολυδιαστατότητα τόσο της Φωτεινής Δάρρα (τραγούδι-θέατρο-χορός) όσο και της μουσικής σκηνικότητας του Δημήτρη Παπαδημητρίου (soundtracks – θεατρική, τηλεοπτική μουσική, όπερα, μπαλέτο κλπ). Από τον μουσικό χώρο, η “Ανθρώπινη φωνή” κάνει αναφορά στην ανάγκη μας τελικά για Ανθρώπινη Έκφραση που διδάσκει, παρηγορεί, ψυχαγωγεί και διασκεδάζει ταυτόχρονα. Θέατρο-προβολές-χορός- τραγούδια από όλο το φάσμα του Ελληνικού τραγουδιού υπάρχουν σε μέρη του προγράμματος χωρίς να διαταράσσεται η επικοινωνιακή φόρμα της διασκέδασης. Ανθρώπινη Φωνή. Λόγος, τραγούδι. Οι καλλιτέχνες μάς ενώνουν με το έργο τους αλλά και με όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού που τους χάραξε σαν μνήμη με κάθε τρόπο.. Τα τραγούδια τους- λαϊκά, έντεχνα, θεατρικά κλπ. συναντούν και όλα τα τραγούδια που είναι ομοειδή, είτε από το παρελθόν είτε από το παρόν. Λαϊκά, ρόκ, πόπ, έντεχνα, θεατρικά τραγούδια, όλα σε μια κοινή πορεία. Μαζί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Φωτεινή Δάρρα ο Γιώργος Φλωράκης και ο Ανδρέας Σμυρνάκης, δύο τραγουδιστές που έχουν εντυπωσιάσει ήδη με τις εμφανίσεις τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης δίπλα στους φοιτητές που δικάζονται σήμερα

Η Ένωση Λειτουργa…