Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Είναι πρόκριμμα για τις αυτοδιοικητικές του 2010;

Είναι πρόκριμμα για τις αυτοδιοικητικές του 2010;

0

Τώρα που «έκατσε κάπως η σκόνη» από τη σαρωτική ήττα της Ν.Δ. τοπικά, είναι ώρα για μια νηφάλια αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος από τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι το «Ε» ζήτησε από  τον νομάρχη Ξάνθης, τον δήμαρχο Ξάνθης και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ξάνθης κ. Χρίστο Πούλιο (επιδιώξαμε να έχουμε την γνώμη και από  τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Νομαρχία κ. Φώτη Καραλίδη αλλά δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μας)  μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος , θέτοντας παράλληλα και το καίριο ερώτημα: «Σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να σηματοδοτεί και αποτελεί πρόκριμα αλλαγών  στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 στη νομαρχία και στο δήμο Ξάνθης.

Άλλο εθνικές άλλο αυτοδιοικητικές εκλογές

Τόσο ο νομάρχης κ. Παυλίδης όσο και ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης κάνουν διαχωρισμό ανάμεσα στις εθνικές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως προς τα κριτήρια ψήφου και  αποσυνδέουν το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα από αυτές.

Αντίθετα ο κ. Πούλιος το θεωρεί πρόκριμμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφορικά με την αποτίμηση ο κ. νομάρχης διατείνεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι επίπλαστο και απεικονίζει την πραγματική εικόνα του νομού, εξαιτίας κάποιων ιδιαιτεροτήτων και γεγονότων της προεκλογικής περιόδου.

Νομάρχης: «Υπήρξε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ.  Μέσα σ’ αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες τις οποίες δεν τις έχει κεφαλαιοποιήσει και δεν θα τις κεφαλαιοποιήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ. Η μια κατηγορία αφορά τις ψήφους της μειονότητας που κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο υποψήφιο που θεωρώ ότι δεν ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο αυτό και δεύτερον μια ψήφος διαμαρτυρίας, ένας αριθμός δανεικών ψήφων που προς στιγμή για λόγους που αναφέρονται σε συγκεκριμένα γεγονότα μετακινήθηκαν . Αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα δεν απεικονίζει την πραγματική κατάσταση που υπάρχει στον νομό μας».

Ενδιαφέρον Παυλίδη για υποψηφιότητα σε αιρετή περιφέρεια

 Ο κ. Νομάρχης αφού επαναλαμβάνει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για νομάρχη αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης σε αιρετή περιφέρεια, τονίζει αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Στο χώρο της αυτοδιοίκησης οι εκλογές σχετίζονται με τα πρόσωπα. Ελάχιστους μήνες από τότε που στη νομαρχία πήραμε 56% σαν παράταξη είχαμε πάρει 39%, μια απόκλιση της τάξης των 16 μονάδων. Σίγουρα κάποιοι πανηγυρίζουν κάνουν όμως μεγάλο λάθος!  Μέχρι το 2010 υπάρχει αρκετός καιρός ώστε ν’ αλλάξουν τα πράγματα»!

Έφταιγε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

«Το αποτέλεσμα είναι δυσμενέστατο για τη Ν.Δ. και σ’ αυτό συνέβαλλε η κατάρτιση του ψηφοδελτίου και η συμμετοχή ατόμων που δεν είχαν χρόνο να δώσουν τη μάχη των εκλογών επί ίσιοις όροις» είναι η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της Ξάνθης από τον κ. Δήμαρχο.

Αναφορικά δε με την επίδρασή του στις αυτοδιοικητικές του 2010 ο κ. δήμαρχος τονίζει: « Όλοι γνωρίζουμε ότι άλλο είναι οι εθνικές εκλογές και άλλο οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στις εκλογές της Τ.Α. είναι σημαντικό στο ποιοι μετέχουν στα ψηφοδέλτια. Ο κόσμος ψηφίζει πρόσωπα, οι συνδυασμοί δεν έχουν κομματικές ταμπέλες»

Αλλαγή στην χώρα – Πολίτες για την Αλλαγή στην Ξάνθη

Αντίθετα ο κ. Πούλιος συνδέει άμεσα την αλλαγή στην κυβέρνηση της χώρας με την αλλαγή στο δήμο Ξάνθης καθώς υπάρχει κοινό διακύβευμα.

Χρίστος Πούλιος: «Η 5η Οκτωβρίου είναι μια άλλη μέρα για την Ελλάδα και μια καινούργια αρχή για την Ξάνθη. Στο εκλογικό αποτέλεσμα του νομού μας αποτυπώθηκαν τόσο η έντονη δυσαρέσκεια των Ξανθιωτών για την οικονομική ανέχεια που βιώνουν, όσο και η θετική ψήφος ελπίδας και προσμονής για ένα καλύτερο αύριο. Σαφώς και οι ελπίδες και η προσμονή των συμπολιτών μας για αλλαγή του κατεστημένου στο Δήμο Ξάνθης είναι αυξημένες. Όλα τα χαρακτηριστικά που τιμωρήθηκαν σ’ αυτές τις εκλογές ισχύουν στο έπακρο και για τη σημερινή Δημοτική αρχή. Αλαζονεία, έπαρση, αδιαφάνεια, έλλειψη ισονομίας και ισοπολιτείας. Οι Ξανθιώτες προσδοκούν και απαιτούν πλέον αλλαγή στο Δήμο. Αυτά είναι τα μηνύματα που εμείς λαμβάνουμε καθημερινά από τους συνδημότες μας. Και όλα αυτά μας κάνουν να είμαστε  πιο υπεύθυνοι, πιο αποφασιστικοί. Η σημερινή Ξάνθη της μιζέριας και της αδιαφάνειας αξίζει ένα καλύτερο αύριο προοπτικής και ευημερίας και θα το έχει».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ουσιαστική και όχι τυπική η αναβάθμιση»

Ουσιαστικές διευ…