Καποδίστριας Νο 2

0

Ξεκίνησε η συζήτηση και η κατάρτιση του σχεδίου που θα αποτελέσει τη βάση για τη θεσμική μεταρρύθμιση και την ανάδειξη της νέας αρχιτεκτονικής του κράτους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιεί διαβουλεύσεις τόσο σε θεσμικό όσο και σε παρασκηνιακό πλαίσιο προκειμένου να διαμορφώσει το κείμενο-πρόταση πάνω στο οποίο θα ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος, αλλά και σε τοπικό, νομαρχιακό και περιφερειακό επίπεδο.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αναπτυχθούν ισχυροί δήμοι και ο δεύτερος βαθμός να αναβαθμισθεί σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει μείωση των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων και στο πρώτο επίπεδο αυτοδιοίκησης θα επιδιωχθεί μείωση του αριθμού των δήμων κατά 50%.

Υπάρχει δεδομένη η βούληση της Κυβέρνησης να προχωρήσει η διοικητική μεταρρύθμιση και να εφαρμοστεί από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Σε επίπεδο νομού, αν δεν θέλουμε να αιφνιδιαστούμε, πρέπει να δράσουμε άμεσα.

Να δώσουμε τέλος στην περίοδο της ξεγνοιασιάς, της αδράνειας, της αμεριμνησίας και της αδιαφορίας.

Πρέπει να πούμε όχι σε αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες με συμφωνίες δύο, τριών ανθρώπων.

Πρέπει οι προτάσεις για το νομό μας να έχουν μεγάλη αποδοχή, αφού προηγηθεί μια ευρεία συζήτηση με όλους τους φορείς και με συμμετοχή της κοινωνίας.

Η ευθύνη για πρωτοβουλίες διαλόγου και συντονισμού της όλης προσπάθειας ανήκει στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΤΕΔΚΕ.

Πρέπει να δράσουμε άμεσα και συλλογικά.

Βουλευτές, Νομάρχης, Δήμαρχοι, Παραγωγικές Τάξεις (Ε.Β.Ε., Εργ. Κέντρο, Ε.Α.Σ., Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο κ.ά.) με στόχο τον καλύτερο διοικητικό εκσυγχρονισμό της περιοχής μας.

Χωρίς μικροπολιτικές πρακτικές, χωρίς μικρόψυχες συμπεριφορές, χωρίς ιδιοτέλεια, αλλά με ευθύνη και προοπτική για τον τόπο, η πρόταση μας πρέπει να υπηρετεί τον πολίτη και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής.

 

Γεώργιος Παραστατίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Δήμου Βιστονίδας

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…