Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Πανελλήνια πρωτιά μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό αφίσας

Πανελλήνια πρωτιά μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό αφίσας

0

Ένα μεγάλο μπράβο στις όνο μαθήτριες τον 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης που σχεδίασαν τις δύο καλύτερες αφίσες στην Ελλάδα σε μαθητικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης/ΕΟΚ! Οι μαθήτριες θα βραβευτούν τον Οκτώβριο 2009 στη Στοκχόλμη. Το έπαθλο τον διαγωνισμού είναι ένα ταξίδι στη Ρουάντα της Αφρικής.

Στα πλαίσια μαθητικού διαγωνισμού αφίσας (Βραβείο Νεότητας 2008/2009 για την Ανθρώπινη Ανάπτυξη, με έμφαση στην Αφρική) που διοργανώνουν οι φορείς: α) Γενική Δ/νση Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DE DEN), β) η Γενική Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (European Scholnet – Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο) και γ) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι δύο μαθήτριες Απτουλάογλου Σεβγκήλ και Ψάλτη Θωμαή της Γ’ τάξης (σχολ. έτος 2008-2009) του τμήματος Γραφικών Τεχνών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου  Επαγγελματικού Λυκείου – 1ου ΣΕΚ Ξάνθης, σχεδίασαν αφίσες με θέματα «πολιτισμική ποικιλομορφία», «ισότητα των δύο φύλων», «παιδιά και νεολαία» οι οποίες επιλέχθηκαν ως οι δυο καλύτερες στην Ελλάδα. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τελετή, στις 21 – 23 Οκτωβρίου 2009, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, όπου θα αναδειχτούν οι νικητές και οι επιλαχόντες/αναπληρωματικοί νικητές και από τις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το έπαθλο για κάθε νικητή και τον καθηγητή του θα είναι ένα ταξίδι 5 ημερών στη Ρουάντα της Αφρικής. Τις μαθήτριες θα συνοδέψει στη Στοκχόλμη η υπεύθυνη του προγράμματος, η γραφίστας κα Σαράφη Αντιγόνη, καθηγήτρια του Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης, η οποία πέρυσι συνόδεψε για πρώτη φορά νικήτρια μαθήτρια του εν λόγω διαγωνισμού στη Ζάμπια της Αφρικής.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.dyp2008.org

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6972 435035, 2541027276

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …