Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Μείον 2 εκ. ευρώ… το ταμείο του δήμου

Μείον 2 εκ. ευρώ… το ταμείο του δήμου

0

«Η οικονομική πορεία του δήμου είναι πάρα πολύ ικανοποιητική. Έγινε συνετή και ορθολογιστική διαχείριση των οικονομικών του δήμου» δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης  – την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 8μ.μ. – με μοναδικό θέμα την έγκριση ισολογισμού απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Ξάνθης του οικονομικού έτους 2008». «Είναι καλή η οικονομική εικόνα του δήμου ήταν το συμπέρασμα της έκθεσης με τα οικονομικά στοιχεία που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Δημαρχιακή επιτροπή και κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της Δημαρχιακής κ. Στάμος Τριμιντζιος.

Οι εκτιμήσεις αυτές όμως δεν βρήκαν υποστηρικτές στην αντιπολίτευση η οποία καταψήφισε τον ισολογισμό και τον απολογισμό, χαρακτηρίζοντάς τον «Ζημιογόνο» οι «Πολίτες για την Αλλαγή», σε αναντιστοιχία με τον προϋπολογισμό» οι «Πολίτες για την Ξάνθη» ενώ η δημοτική παράταξη «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης» ψήφισε λευκό.

Μείον 2 εκ. το ταμείο του δήμου

Ειδικότερα τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για το 2008 έχουν ως εξής: Τα έσοδα  ανέρχονται σε 23 περίπου εκ. ευρώ τα έξοδα σε 25 περίπου εκ. ευρώ.

Συνεπώς υπάρχει ένα αρνητικό άνοιγμα 2 εκ. ευρώ και ένα έλλειμμα των αποτελεσμάτων χρήσης της τάξης των 736.000 ευρω. Τα διαθέσιμα είναι 2 εκ. ευρώ τα πάγια 106 εκ., ευρώ και τα μακροπρόθεσμα δάνεια 1.200.000 ευρώ. Το κεφάλαιο του δήμου ανέρχεται σε 55 εκ. ευρώ.

Ο κ. Δήμαρχος εξήγησε ότι τα αυξημένα έξοδα οφείλονται στο ότι δεν προϋπολογίστηκαν σωστά και στην καθυστέρηση των πληρωμών από το ΠΕΠ τον ΘΗΣΕΑ και άλλα προγράμματα. Όμως ο κ. Πούλιος του έθεσε το ερώτημα: «Πέρσι είχατε 3 εκ. ευρώ στα ταμεία και θριαμβολογούσατε φέτος έχετε 2 εκ. ζημιά και λέτε ότι είστε καλά. Πότε επιτέλους είστε καλά;

Ζημιογόνος ο  ισολογισμός του Δήμου – Τι είπε η αντιπολίτευση

Πούλιος: «Ο ισολογισμός του Δήμου είναι αρνητικός κι εμφανίζει ζημίες εκμετάλλευσης ύψους 2.656.117,51€ και ζημίες χρήσης 736.615,58€.

 Εμφανίζει επίσης διογκωμένες δαπάνες διοικητικής λειτουργίας (μισθοδοσίας) κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και διογκωμένες δαπάνες για έξοδα δημοσίων σχέσεων κατά 40% (!!!).Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της αύξησης απορροφήθηκε από τη ΔΕΑΞ για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης και για τις ΘΛΕ. Τώρα, τι διαφορετικό είδαν ή απήλαυσαν οι συμπολίτες μας για να δικαιολογείται τέτοια αύξηση, είναι ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να μας εξηγήσει η Δημοτική Αρχή.

Θα πρέπει επίσης να εξηγήσει στους συνδημότες μας γιατί απέρριψε όλες τις προτάσεις μας που είχαν στοιχεία άσκησης κοινωνικής πολιτικής (δραστική μείωση των δημοτικών τελών σε αναξιοπαθούντες, κοινωνικές δράσεις ενίσχυσης ευπαθών ομάδων, χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές, κ.λπ);; Το Χατζιδάκειο Φεστιβάλ δεν έγινε πέρυσι, κονδύλια στον πολιτισμό δε διατέθηκαν παραπάνω, άρα;;;;

Ας μας εξηγήσουν πού πήγαν τα λεφτά και γιατί είναι ζημιογόνος ο ισολογισμός; Οι φιέστες και οι παράτες της Διοίκησης της ΔΕΑΞ δεν πείθουν ότι άξιζαν τόσα χρήματα.

Το είπαμε κι άλλες φορές. Έχουμε άλλη φιλοσοφία. Διαφέρουμε απ’ αυτή τη Δημοτική Αρχή. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στη μίζερη και διαχειριστική λογική τους που και ξεπερασμένη είναι και αποτυχημένη όπως αδιάψευστα μαρτυρούν τα αποτελέσματα.»

Μαλκότς: «Ψηφίζουμε ΛΕΥΚΟ γιατί καθυστερούν έργα όπως το αποχετευτικό των Κιμμερίων»

Ανταμπούφης: «Υπάρχουν αναντιστοιχίες στο προϋπολογισμό και τον απολογισμό, αναντιστοιχίες σε Βεβαιωθέντα και Εισπραχθέντα . Καταψηφίζω».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πλούσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

προσεγγίσεις…   Η &#…