Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το κλίμα αλλάζει …Τα παιδιά του 12ου τα νοιάζει!!!

Το κλίμα αλλάζει …Τα παιδιά του 12ου τα νοιάζει!!!

0

«Ο πλανήτης εκπέμπει S.O.S.
Μα μπορείς να βοηθήσεις αν το θες
Η ώρα της γης έφτασε
Στις 8.30 το βράδυ ακριβώς
Θα σβήσουμε το φως
Επιτέλους όλοι να ξυπνήσουμε
Τη γη να βοηθήσουμε
Και το μέλλον μας να γίνει φωτεινό»
Μ’ αυτό το τραγούδι – σύνθημα στα χείλη και με πανό στα χέρια… ανέλαβαν δράση οι μικροί μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κάνοντας πορεία στους δόμους της πόλης την Παρασκευή 27 Μαρτίου το πρωί, προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους μεγάλους να συμμετέχουν την «Ώρα της γης» σβήνοντας το φως για 1 ώρα (Σάββατο στις 8.30) στέλνοντας το μήνυμα ενός …φωτεινού μέλλοντος με την εξοικονόμηση ενέργειας!
Το σχολείο συμμετέχοντας ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή , προγραμμάτισε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για την Παρασκεύη,27-3-2009 που ήταν οι εξής:
1)Συμβολικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν θα λειτουργήσουν τα φώτα και το κουδούνι ,καθώς και άλλες ηλεκτρικές συσκευές , ως ένδειξης μικρής συμβολής στην «ΏΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ».
2)Παρουσίαση του θέματος και ενημέρωση όλης της σχολικής κοινότητας για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής (αιτίες ,επιπτώσεις, δράσεις ,λύσεις και μέτρα που μπορούν να ληφθούν)
3)Παρουσίαση μικρού θεατρικού (σκετς) με θέμα: «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο»
4)Τα παιδιά ζωγραφίζουν και αυτοσχεδιάζουν με θέμα την κλιματική αλλαγή- Ανάρτηση των εργασιών τους στις αίθουσες του σχολείου
5)Προβολή της ταινίας «Η επόμενη μέρα» για τις μεγάλες τάξεις
6) Πικετοφορία στην πόλη της Ξάνθης , από τις τάξεις Ε΄ και Στ ‘ με πανό, συνθήματα για την προβολή του ζητήματος της κλιματικής αλλαγής στους κατοίκους της πόλης μας.
7)Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους μαθητές του σχολείου, αλλά και στους κατοίκους της πόλης , με απλές και χρήσιμες συμβουλές για το τι μπορούν να κάνουν.
Το κλίμα αλλάζει …Τα παιδιά του 12ου τα νοιάζει!!!
Το «Ε» συνάντησε τους μικρούς μαθητές στην πλατεία Πεσόντων και κατέγραψε την αγωνία τους για το μέλλον του πλανήτη… για το μέλλον τους!
Δημήτρης: «Ενημερώνουμε τον κόσμο ότι πρέπει να σβήσουμε τα φώτα το Σάββατο το βράδυ για μία ώρα. Είναι η γιορτή της γης για να εξοικονομήσουμε ενέργεια για τον πλανήτη μας και να τον κάνουμε πράσινο»
Γιώργος: «Θέλουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον γιατί δεν θα ξέρουμε που θα ζούμε σε μερικά χρόνια …Θέλουμε όλοι να κάνουν το καλύτερο για τη γη μας…»
Αποστολία: «Είμαστε εδώ μαζεμένοι για να δώσουμε ένα μήνυμα για τη εξοικονόμηση ενέργειας. Το Σάββατο το βράδυ θα σβήσουμε τα φώτα. Ο πλανήτης εκπέμπει S.O.S.και πρέπει να τον σώσουμε»
Κυριάκος: « Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι…να εξοικονομήσουμε ενέργεια…Οι πάγοι λιώνουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει και πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη μας»
Μάκης: « Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ότι το περιβάλλον μας καταστρέφεται…»
Μάγδα: «Διαδηλώνουμε με καλό τρόπο δίνοντας ένα καλό παράδειγμα ότι πρέπει να σώσουμε τον πλανήτη μας γιατί αν καταστραφεί θα καταστραφούμε όλοι»
Μαρία: «Θέλω να υπενθυμίσω σους ανθρώπους ότι πρέπει να κρατήσουμε τη γη, το σπίτι μας, καθαρή και όλοι μας να αγωνιστούμε γι αυτό»
Ζωή: «Όλοι αύριο πρέπει να σβήσουμε τα πάντα το βράδυ»
Σταυρούλα: «Θέλουμε να δώσουμε στους μεγάλους το καλό παράδειγμα και να τους πούμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι για να σωθεί ο πλανήτης μας»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αντιλογίας Δόμος», ένα εργαστήρι ιδεών

Λόγος – Αντίλογος&nb…