Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η επιδότηση 12% στη βιοτεχνία, αιτία αντιπαράθεσης

Η επιδότηση 12% στη βιοτεχνία, αιτία αντιπαράθεσης

0

Στο φύλλο του Σαββάτου 25 Απριλίου και στη σελίδα 15, δημοσιεύσαμε σχετικό ρεπορτάζ για τον ΟΑΕΔ Ξάνθης με τον τίτλο «Εκκρεμεί η επιδότηση του 12% στις βιοτεχνικές επιχειρήσεις της Ξάνθης. Με πρόσχημα το «σύννομο» μεθοδεύεται συρρίκνωση των δικαιούχων;
Γιατί δεν αμφισβητήθηκε το «σύννομο» από τον ΟΑΕΔ Ροδόπης – Έβρου – Καβάλας – Δράμας;»
Τελικά, το ρεπορτάζ που έγινε για το θέμα έχει και μια άλλη παράμετρο, ιδιαίτερα σημαντική για την όλη υπόθεση κι αυτή δεν είναι άλλη από του ότι την υπόθεση για την διερεύνηση του ποιος δικαιούται ή όχι επιδότησης, το ξεκίνησε η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ και όχι η Ξάνθη!
Ότι πράγματι υπάρχει μια κινητικότητα στον ΟΑΕΔ κεντρικά για να ξεκαθαρίσει το ποιοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης, αυτό είναι γεγονός. Διότι στην σχετική λίστα υπάρχουν και ειδικότητες που δεν βρίσκονται στην παραγωγή και μεταποίηση.
Με αφορμή αυτή την εκκρεμότητα λοιπόν, που καθυστερεί ν’ απαντηθεί από τα κεντρικά του ΟΑΕΔ, παρά τις οχλήσεις της Ξάνθης, δεν έχει δοθεί ακόμη η επιδότηση του 12% σε μια σειρά επιχειρήσεις.
Στην ίδια κατάσταση της αναμονής βρίσκεται και ο ΟΑΕΔ Καβάλας, ενώ Ροδόπη και Έβρος δεν έχουν φροντίσει να ευθυγραμμισθούν με τις εντολές της διοίκησης.
Επίσης θα πρέπει να ξεκαθαρισθεί άπαξ δια παντός, ότι καμιά ευθύνη δεν έχει για την όλη υπόθεση ο προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Ξάνθης κ. Μαζαράκης. Εξάλλου ο ίδιος δεν θα μπορούσε και δεν είχε το δικαίωμα να καθορίζει ποια επιχείρηση δικαιούται επιδότησης και ποια όχι. Αυτό ήταν και είναι αρμοδιότητας της κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.
Εν κατακλείδι: Με αφορμή την πολύ εύκολη εγγραφή επαγγελματιών στο βιοτεχνικό τμήμα του ΕΒΕ, επαγγελμάτων που δεν είναι βιοτεχνικές-μεταποιητικές, ιδρύθηκε η νέα κίνηση βιοτεχνών, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Να διασφαλισθούν τα συμφέροντα των πραγματικών βιοτεχνών-μεταποιητών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πλούσιες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

προσεγγίσεις…   Η &#…