Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 114 θέσεις προσωπικού στον Δήμο και σε Νομικά Πρόσωπα

114 θέσεις προσωπικού στον Δήμο και σε Νομικά Πρόσωπα

0

Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου οι αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

«Οι Πολίτες για την Αλλαγή» ανέλαβαν μια πρωτοβουλία: Να πληροφορούν τους πολίτες για τις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν στο Δήμο και στα Νομικά του πρόσωπα. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν σχετικά:
«Στο πλαίσιο παροχής ειδικότερης πληροφόρησης προς τους συνδημότες μας, που έχουμε καθιερώσει σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό ή προγραμματισμό προσλήψεων ή θέσεων απασχόλησης στο Δήμο Ξάνθης, ενημερώνουμε το κοινό ότι από πλευράς Δήμου και Νομικών Προσώπων έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για απασχόληση 114 ατόμων μέσω του Προγράμματος ΟΑΕΔ «Μια Αρχή Μια Ευκαιρία» (Δράση «Απόκτηση Προϋπηρεσίας»). Το εν λόγω πρόγραμμα απασχόλησης παραμένει «ανοιχτό» για υποβολή αιτήσεων από πλευράς τόσο ωφελουμένων επιχειρήσεων όσο και ωφελουμένων ανέργων, μέχρι τουλάχιστον το τέλος Φεβρουαρίου – σύμφωνα με την πληροφόρηση από τον ΟΑΕΔ».
Αναλυτικά οι θέσεις που έχουν μέχρι στιγμής ζητηθεί, είναι οι εξής:

Δήμος Ξάνθης: 30 θέσεις
•υπάλληλοι μεταφορών & αποθήκευσης: 5 άτομα
•τεχνικό προσωπικό: 10 άτομα
•γραμματειακή υποστήριξη: 15 άτομα

Στέγη Πολιτισμού: 14 θέσεις
•τεχνικό προσωπικό: 2 άτομα
•γραμματειακή υποστήριξη: 12 άτομα

Δημοτικό Ραδιόφωνο: 6 θέσεις
•τεχνικό προσωπικό: 2 άτομα
•γραμματειακή υποστήριξη: 2 άτομα
•υπάλληλοι γραφείου: 2 άτομα

Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.: 40 θέσεις
•υπάλληλοι γραφείου: 10 άτομα
•τεχνικό προσωπικό: 30 άτομα

Ε.Α.Π.Α.Ξ.: 20 θέσεις
•υπάλληλοι μεταφορών & αποθήκευσης: 5 άτομα
•γραμματειακή υποστήριξη: 8 άτομα
•υπάλληλοι γραφείου: 7 άτομα

ΕΤ.Ε.Ν.Ε.Ξ.: 4 θέσεις
•γραμματειακή υποστήριξη: 4 άτομα
Οι άνεργοι νέοι (ετών 16 έως 25) που ενδιαφέρονται για τη Δράση «Απόκτηση Προϋπηρεσίας» του Προγράμματος «Μια Αρχή Μια Ευκαιρία» του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr (διαδικασία: παράθυρο «on line υπηρεσίες», είσοδος στο «σύστημα ηλεκτρονικών αιτήσεων προγραμμάτων Ν.Θ.Ε. & Ν.Ε.Ε.», είσοδος στο «αίτηση/υπεύθυνη δήλωση ενδιαφερομένου»).
Χρήσιμο Πληροφοριακό Υλικό από το Πρόγραμμα (που μπορείτε να βρείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και για τις τρεις Δράσεις):
Ωφελούμενοι και Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα:
1) Ωφελούμενοι δύναται να είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 16-25 ετών, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή έχουν εγκαταλείψει το σχολείο μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν συνεχίζουν σπουδές, σε οποιαδήποτε βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος.
Ως προϋποθέσεις συμμετοχής των ωφελούμενων νέων ορίζονται οι ακόλουθες :
•έχουν εγκαταλείψει το σχολείο μετά την ολοκλήρωση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ή έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δεν συνεχίζουν σπουδές,
•βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας,
•δεν τους έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα, καμία ευκαιρία απασχόλησης ή συμπληρωματικής επιμόρφωσης, είτε με τη μορφή της εργασιακής σχέσης είτε με οποιαδήποτε μορφή αναγνωρισμένης κατάρτισης και
•έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
2) Ωφελούμενες επιχειρήσεις/φορείς για τη δράση «Απόκτηση προϋπηρεσίας» σύμφωνα με την διάταξη της παρ.2 του άρθρου 51 του ν.3693 (Φ.Ε.Κ. 174/Α/25.8.2008) είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α., φορείς και επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, Ν.Π.Ι.Δ., Ν.Π.Δ.Δ. και δημόσιες υπηρεσίες που υπάγονται στο νομικό πρόσωπο του Δημοσίου, με εξαίρεση τις κάτωθι αναφερόμενες
Δράση : «Απόκτηση προϋπηρεσίας»:
Η συγκεκριμένη δράση θα διαρκεί πέντε (5) μήνες και οι νέοι θα τοποθετούνται με σκοπό την απόκτηση προϋπηρεσίας στις επιχειρήσεις/φορείς, όπως αναφέρεται στη παρ.3.2. του παρόντος πληροφοριακού εντύπου. Οι ωφελούμενοι νέοι θα αμείβονται από τον Ο.Α.Ε.Δ. με ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως καθορίζεται κάθε φορά από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, καθώς και την αναλογία δώρων, εορτών και επιδόματος αδείας με βάση τον ως άνω μισθό. Για την προϋπηρεσία οι ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. για τον κλάδο συντάξεως, ασθένειας σε είδος και κινδύνου ατυχήματος, με βάση τον ως άνω μισθό. Από το ανωτέρω ποσό ο Ο.Α.Ε.Δ. παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά του ασφαλισμένου και την αποδίδει στο Ι.Κ.Α., μαζί με την προβλεπόμενη εισφορά του εργοδότη που βαρύνει τον Οργανισμό.
Ειδικότητες:
Οι ωφελούμενοι νέοι που επιθυμούν να αποκτήσουν προϋπηρεσία μπορούν να επιλέξουν κατά τη διαδικασία κατάρτισης του ατομικού τους σχεδίου δράσης μία από τις ειδικότητες που αναφέρονται στην ηλεκτρονική αίτηση / υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου νέου: πωλητής, υπάλληλος μεταφορών και αποθήκευσης, γραμματειακή υποστήριξη, υπάλληλος γραφείου, τεχνικό προσωπικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …