Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ο ιός Η1Ν1 δεν έχει επισκεφτεί την Ξάνθη

Ο ιός Η1Ν1 δεν έχει επισκεφτεί την Ξάνθη

0

Τέσσερις ασθενείς με συμπτώματα γρίπης επισκέφτηκαν το τμήμα των Επειγόντων  του νοσοκομείου Ξάνθης τις τελευταίες μέρες. Αμέσως σήμανε συναγερμός και εφαρμόστηκαν άμεσα τα μέτρα που ορίστηκαν από το υπουργείο. Λήφθηκαν δείγματα τα οποία και αποστάλλησαν άμεσα προς εξέταση στο νοσοκομείο αναφοράς το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα οι ασθενείς κρατήθηκαν για παρακολούθηση  στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Ειδοποιήθηκαν τα μέλη των  οικογενειών των ασθενών να είναι σε εγρήγορση ώστε αν διαπιστώσουν κάποιο σύμπτωμα να επισκεφτούν το νοσοκομείο αμέσως.

Αρνητικά και τα τέσσερα ύποπτα κρούσματα στην Ξάνθη

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας από τον διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Πέτρο Πέτρου τα δείγματα και των τεσσάρων ασθενών ήταν αρνητικά για τον ιό Η1Ν1 και ότι οι ασθενείς αφού τους δόθηκε η ανάλογη φαρμακευτική αγωγή απλής γρίπης  επέστρεψαν  στα σπίτια τους. 

Ο κ. Πέτρου τονίζει ότι όλα εξελίσσονται ομαλά, ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και ότι η κατάσταση προς το παρόν δεν εμπνέει ανησυχία.

Αρνητικός στον ιό και ο στρατιώτης

Στο μεταξύ με συμπτώματα γρίπης μεταφέρθηκε στο 412 στρατιωτικό νοσοκομείο  της Ξάνθης, την Τετάρτη 22 Ιουλίου, ένας οπλίτης που υπηρετεί σε μονάδα  Ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και όπως πληροφορηθήκαμε από το Στρατιωτικό νοσοκομείο,  το δείγμα είναι αρνητικό.

Ύποπτο κρούσμα στην Κομοτηνή

Ύποπτο κρούσμα ανδρός που προέρχεται από την Τουρκία αναφέρθηκε και από το νοσοκομείο Κομοτηνής όπου υπήρχε η ανάλογη ετοιμότητα υποδοχής του. Δεν έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…