Βήμα προς την ψηφιακή εποχή

0

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008, στις 19:00’, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Βιστωνίδας, που βρίσκεται στην Γενισέα, ημερίδα με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Βιστονίδος».
Στην ημερίδα έγιναν τα εγκαίνια της διαδικτυακής πύλης του Δήμου και μια συνοπτική παρουσίαση των δυνατοτήτων τόσο για την εξυπηρέτηση, όσο και για την ενημέρωση των δημοτών, στα πλαίσια της συμμετοχής και του Δήμου Βιστονίδας στο πρόγραμμα «Σύζευξις» μαζί με 460 περίπου ακόμη Δήμους από ολόκληρη την χώρα.
Την ημερίδα άνοιξε ο Δήμαρχος Βιστονίδας, κ. Νικόλαος Ζλάτκος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους συνδημότες του στον κόσμο της ψηφιακής εποχής, μίλησε για τις ποιοτικές αλλαγές που μπορεί να φέρει στην καθημερινότητα των δημοτών η λειτουργία υπηρεσιών εξυπηρέτησής τους μέσω του διαδικτύου για γραφειοκρατικά ζητήματα όπως η έκδοση πιστοποιητικών, η πληρωμή προστίμων αλλά και οι βεβαιώσεις για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες δυνατότητες προβολής της ιστορίας και της ταυτότητας του Δήμου Βιστονίδας καθώς και στην ενίσχυση της δημοκρατικής συμμετοχής των δημοτών μέσα από ηλεκτρονικά fora και on line ψηφοφορίες για τοπικά – δημοτικά ζητήματα.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Υπεύθυνος Πληροφορικής του Δήμου, κ. Απόστολος Πανόπουλος, ο οποίος προχώρησε σε μια σύντομη και περιεκτική περιήγηση στον διαδικτυακό τόπο του Δήμο, συνοψίζοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους δημότες – χρήστες, μετά την εγγραφή τους, οι οποίες συνοψίζονται στα παρακάτω:
• Δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων και χορήγηση πιστοποιητικών δημοτολογίου
• Δυνατότητα κατάθεσης αιτημάτων ή καταγγελιών με παράλληλη παρακολούθηση της πορείας των ενεργειών που γίνονται από τον Δήμο για την διεκπεραίωσή τους
• Έκδοση ηλεκτρονικών βεβαιώσεων (μετά από σχετική αίτηση) για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας
• Δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης της κατάστασης πληρωμών των δικαιούχων προμηθευτών μέσω Internet
• Δυνατότητα ενημέρωσης για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
• Ηλεκτρονικές πληρωμές (μετά την διευθέτηση κάποιων νομικών κωλυμάτων από πλευράς Υπουργείου)

Η ημερίδα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση για την διατύπωση ερωτημάτων και αποριών από την πλευρά των παραβρισκόμενων δημοτών, τόσο προς τον Υπεύθυνο Πληροφορικής του Δήμου, όσο και προς τον Δήμαρχο Βιστονίδας για επιμέρους ζητήματα τεχνικής και λειτουργικής φύσης της διαδικτυακής πύλης.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…